Başkan Yücel Çelikbilek: 'Sıfır atık ve yaşam kalitesi yükseltme projemizle tüm halkımızı bilinçlendiriyoruz'

Toplantıdan görüntüler
Toplantı Devrim 

-Röportaj
-Genel ve detay görüntüler

( İSTANBUL ) Başkan Yücel Çelikbilek: "Sıfır atık ve yaşam kalitesi yükseltme projemizle tüm halkımızı bilinçlendiriyoruz"- Sürdürülebilir ve Akıllı Atık Yönetim Sisteminin Kurulması Projesi’nin kapanış toplantısı gerçekleşti İSTANBUL

- Beykoz Belediyesi’nin başlattığı “Sürdürülebilir ve Akıllı Atık Yönetim Sisteminin Kurulması Projesi”nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, projeyle ilgili, ‘‘Sıfır atık ve yaşam kalitesi yükseltme projemizle tüm halkımızı bilinçlendiriyoruz" dedi.
Beykoz Belediyesi'nin 2016 yılında İstanbul Kalkınma Ajansına yaptığı başvuru sonrasında örnek teşkil edecek proje olarak kabul edilen ‘Sürdürülebilir ve Akıllı Atık Yönetim Sisteminin Kurulması Projesi’ 2017 yılı Ocak ayı itibariyle hayata geçirildi. İlçe genelinde yaşam kalitesinin yükseltilmesi için hazırlanan projenin yürürlükteki kısmı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenen kapanış programı ile sona erdi. Proje kapanış programına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in yanı sıra projede görevli birçok yetkili isim ve mahalle muhtarları katıldı.
Kapanış programı kapsamında İstanbul’un 39 ilçesinden gelen yetkili isimlere projenin işleyişi, faaliyetleri ve dijital ortamda kullanım şekilleri hakkında bilgiler aktarıldı. “Beykoz için değil, Türkiye için çok ciddi bir örnek” Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Biz bu projeye başladığımız zaman belki birçok isimin bu projenin yürüyeceğine inançları yoktu. Bugün gelinen sonuçta ise İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte vardığımız netice sadece Beykoz için değil, Türkiye için çok ciddi bir örnek, bunu gururla ifade edebilirim. Bu çalışmalarımızın altlıklarını oluşturduğumuzu ve hukuki mevzuatlarında bu çalışmalarımızın üzerine bina olduğunu söylemekten gurur duyuyorum” dedi.
“Biz bu projeyi mevzuatlarıyla birlikte Türkiye’ye hediye ediyoruz” Hayat geçirilen proje ile çok önemli bir iş yaptıklarını ifade eden Başkan Çelikbilek, “Beştepe’den çok önemli teşekkürler aldık. Sıfır atık ve yaşam kalitesi yükseltme projemizle tüm halkımızı bilinçlendiriyoruz. Bu projenin sahibi biziz, adını biz koyduk, adını biz sonuçlandırdık ama sadece bizim değil Türkiye’nin projesidir. İstanbul Kalkınma Ajansıyla birlikte başladık ama tüm Türkiye’nin yapması gereken bir proje olarak ortaya çıktı. Umarım herkes üzerine düşeni yapar ve Türkiye bu projeyle bir devrim yaşamış olur. Biz tüm mevzuatlarıyla birlikte bu projeyi Türkiye’ye hediye ediyoruz’’ diye konuştu.
(FM-HB-
10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı