Başkan Türkmen'e ‘‘Spora En Çok Destek Veren Belediye Başkanı’’ ödülü

Organizasyondan görüntüler
Monoton Yüzme Yüzme Havuzu Sağlıksız Beslenme Sağlıklı Yaşam 

-Protokol konuşmaları
-Röportaj
-Genel ve detay görüntüler

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Uluslararası Sports Nutrition Weekend Konferansına katıldı.
‘‘Spora En Çok Destek Veren Belediye Başkanı’’ ödülüne layık görülen Türkmen, ‘‘Bugün toplumdaki rahatsızlıkların en önemli sebebi, durağan bir hayat ve sağlıksız beslenme. Biz Üsküdar Belediyesi olarak son yıllarda yaptığımız spor tesisleriyle gençlerin sporla iç içe olmaları konusunda hızlı bir mesafe katettik’’dedi.
Sağlık ve sporla ilgili tüm konuların A’dan Z’ye konuşulduğu Uluslararası Sports Nutrition Weekend Konferansı gerçekleşti. İstanbul’da bir otelde düzenlenen etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra çok sayıda genç sporcu ve sağlık uzmanları katıldı.
Organizasyonda sağlıklı yaşam için yapılması gereken çeşitli aktiviteler ve sporun önemi hakkında çok sayıda konu konuşuldu.Uluslararası Sports Nutrition Weekend programı kapsamında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘‘Spora En Çok Destek Veren Belediye Başkanı’’ ödülüne layık görüldü.
Ödülünü alan Türkmen, mutlu ve iyi bir yaşam sürmek için spor’un olmazsa olmaz bir aktivite olduğunu ifade etti.
‘‘Sporun ve sağlıklı yaşamanın ne kadar önemli olduğunu anlamaya başladık’’ Sporcularla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘‘Üsküdar Belediyesi olarak sporu desteklememiz dolayısıyla beni yılın spora en çok destek veren Belediye Başkanı olarak seçmişler. Sporun ve sağlıklı yaşamanın hayatımızda ne kadar önemli olduğunu, toplum olarak yavaş yavaş anlamaya başladık. Sporun insan sağlığındaki etkisini artık kimse yadırgamıyor, bu da güzel bir yere doğru gidiyor. Bugün toplumdaki, özellikle fiziksel anlamdaki rahatsızlıkların en önemli sebebi, durağan monoton bir hayat ve sağlıksız beslenme. Bu etkinlikler sayesinden gençler özellikle bilinçleniyor, böyle güzel aktivitelerin düzenlendiğini görünce bende mutlu oldum. Biz Üsküdar Belediyesi olarak son yıllarda yaptığımız spor tesisleriyle gençlerin, çocukların ve yaşlıların sporla daha fazla iç içe olmaları konusunda hızlı bir mesafe katettik’’ dedi.
‘‘Gençlerimiz için en iyi arkadaş spordur’’ Üsküdar Belediyesi olarak spora ve sporcuya verilen değeri ifade eden Türkmen, ‘‘Şu anda bizim Üsküdar'ımızda 9 tane kapalı spor salonu var. Bunun 7’sinde yüzme havuzu var ve insanlar yüzüyor. Tablo günden güne daha iyiye doğru gidiyor, günlük olarak spor yapan 15 bin abonemiz var. Sporlarını yapıyor ve yüzüyorlar, bu iyi bir rakam ama çok daha iyi olacak. Biz sporu tabana yayma anlayışıyla herkesin spor yapmasını temin edecek tesisler yapıyoruz. Bütün parklarımızın etrafı yürüyüş alanlarıdır, spor aletleri de var. Okulda da çocuklarımıza sporun güzelliğini ve iyi bir arkadaş olduğunu anlatacak programlar yapıyoruz. Gençleri iyiler ve iyiliklerle arkadaş etmek onları hem karakterli, hem de başarılı kılacaktır. Gençlerimiz için en iyi arkadaş spordur’’ diye konuştu.

27 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı