Başkale'de fındık hasadı - VAN

- Fındık yetiştirilen bahçeden detay görüntüler - Çiftçi Davut Öztürk’ün konuşması - Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan’ın konuşması - Detay görüntülerBaşkale'de fındık hasadıVAN (AA) - Başkale ilçesinde çiftçilik yapan 32 yaşındaki Davut Öztürk, 5 yıl önce diktiği fındık ağaçlarından ürün toplamaya başladı.
Öztürk, 5 yıl önce iş amacıyla gittiği Ordu'dan deneme amacıya getirdiği 100 fındık fidesini 2 bin 400 rakımlı ilçede toprakla buluşturdu.Zamanının büyük bir bölümünü oluşturduğu fındık bahçesinde geçiren Öztürk, ilgiyle büyüttüğü ağaçlarından bu yıl ürün elde etmenin sevincini yaşıyor.Ordu'dan zor şartlar altında getirdiği fındık fidanlarını kar nedeniyle 45 gün tandır evinde sakladığını anlatan Öztürk, "Kar kalktıktan sonra fidanları ektim. Tecrübem olmamasına rağmen elimden gelen imkanlarla baktım. Ağaçlar büyüdükten sonra ürün almaya başladım. İnsan isteyince oluyormuş." diye konuştu.
Öztürk'ü ziyaret ederek fındık ağaçlarını inceleyen Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan ise Öztürk'ün büyük emekle oluşturduğu bahçesini görünce gurur duyduklarını ifade etti.
Aşkan, "İnşallah 100 fidanla değil daha da çok ağaçla bunu geliştirmek istiyoruz. Karadeniz Bölgesindeki Ziraat Odaları ve çiftçilerle kardeşlik köprüsü oluşturmak istiyoruz. Onların tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. İlçemizde fındık ağacının da ürün verdiğini gördük. İlçemizde her şeyin yetiştirilebileceğini biliyoruz." dedi.

Asad Fındık Hasadı Gesi Allah 

3 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı