Başbakan Yardımcısı Şimşek, Kutnia’nın açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşması
Kadın Girişimci Moda Haftası Saraylar İş Dünyası Modeller 

-açılıştan detaylar ve kurdale kesimi
-Julide konukoğlu konuşması

( GAZİANTEP ) GAZİANTEP

- Gaziantep’e özgü bir kumaş olan kutnu kumaşının tanıtım ve satış mağazası bugün ‘KUTNİA’ adı altında Sanko Park AVM’de açıldı. Rengarenk modelleri ve zengin ürün çeşitleriyle Gaziantepliler ile buluşacak olan KUTNİA Mağazasının açılışını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek gerçekleştirdi. Gaziantep'te yüzyıllarca el tezgahların da dokunarak saraylara kadar giren kutnu kumaşının satış mağazası açılışına Başbakan Yardımcısı Şimşek’in yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kutnu kumaşının golabelleştiğini belirterek,“ Bu kumaştan elde edilen ürünler artık Türkiye sınırlarını aştı. Bu da Gaziantepli kadın girişimciler sayesinde gerçekleşti. Kutnu kumaşı Gaziantep’in tarihini yansıtıyor. Gaziantep’in marka şehir olma yolundaki bu açılış önemli bir çaba. Zaten güçlü bir marka algımız var ve artık bu kutnu kumaşlar ile elde edilecek ürünler ile inanıyorum ki Gaziantep’in tarihinden bahsedilecek. Londra moda haftasında da muhteşem bir gösteri vardı. O nedenle Gaziantep’in ürünleri küreselleşti. Bence en başarılı olacak olan da kutnu kumaşı. Bu çabalarla Gaziantep dünyada markaları ile tanınacak. Tekrar hayırlı olsun“ dedi.
“Kendi kutnu kumaşımızı üretiyoruz“ Kutnu Tanıtım Grubu Başkanı Jülide Konukoğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kutnu tanıtım gurubu başkanlığı yaptığımız dönemde, Gaziantep’in değerli hanımefendileri ile 60 kalemden 300 ürün üretmiştik. Geldiğimiz noktadan kutnu kumaşından bir marka oluşturursak, kumaşa bir seviye daha atlatmayı düşündük. Bir buçuk yıldır İstanbul’da çalışmalarımız var. İsminden, modasına ve tasarımcısının kim olacağına dair arkamızda profesyonel bir ekip var. Ekibimizi daha güçlendirmeyi düşünüyoruz. İstanbul’da bir ofisimiz var. Gaziantep'te organizede 6 adet tezgahımız var kendi kutnu kumaşımızı üretiyoruz. İlk mağazamızı Gaziantep'te açtık daha sonra da başka şehirlerde hedefliyoruz“ diye konuştu.

25 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı