Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:“Tehdit neredeyse Türkiye onu bertaraf edebilecek güçtedir”

Çavuşoğlu ve Gül'ün açıklamaları

( KİLİS ) - “Biz bu teröristleri temizleyeceğiz” KİLİS
Enformasyon Uluslararası Sınır Kapısı Teröristler Basın Mensupları 


- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sınırın sıfır noktasındaki Kilis’i ziyaret etti. Gül ve Çavuşoğlu, Kilis Öncüpınar sınır kapısında kurulan Basın irtibat merkezini ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, sınırı Teröristlerden temizleyeceklerini söyledi.

Devam eden Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla basın mensupları için Kilis Öncüpınar sınır kapısında kurulan Basın İrtibat Merkezini ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu basın mensuplarına baklava dağıtarak sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, çok sayıda ulusal ve uluslararası medya kuruluşuna açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Türkiye’nin nerede olursa olsun kendisine yönelik olan tehditleri bertaraf edebilecek güçte olduğunu söyledi.

Teröristleri bu bölgeden temizleyeceklerini belirten Çavuşoğlu, “Milletimiz adeta bize yürüyün arkanızda biz varız diyor. Biz bu teröristleri buradan temizleyeceğiz Türkiye’ye tehdit olmaktan çıkaracağız. Türkiye güçlü bir ülkedir, Türkiye artık kendisine operasyon çekilen bir ülke değildir. Bu ülke nerede olursa olsun kendisine yönelik tehditleri bulup yok etme kapasitesine sahip bir ülkedir. Allah askerimizi korusun” dedi.
“Basın mensuplarının rahat haber akışı için merkezlerimiz görev yapıyor” Basın mensupları için iki merkez oluşturduklarının altını çizen Çavuşoğlu, “Basın enformasyon genel müdürü olarak 2 yerde basın tırımız sizlerin koordinasyonunu sağlıklı bir şekilde haber çalışmanızı sağlamanız için çaba sarf ediyor. 2 basın merkezimize 123 yabancı 141 yerli olmak üzere 264 basın mensubu akredite edilmiş durumdadır. Dolayısıyla sizlere sağlıklı bir hizmet vermekten mutluyuz” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül daha sonra basın mensuplarına baklava ikram etti.
27 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı