Başbakan Erdoğan'ın Konuşması Ağlattı (AK Parti Kongresi)

Başbakan Erdoğan'ın Konuşması Ağlattı (AK Parti Kongresi)
Başbakan Meclis Başkanı 19 Mayıs Emine Erdoğan Mehmetçik 


AK Parti'nin tarihi kongresinde 3 defa üst üste millletvekilliği yapanların bir daha vekil olamamasını engelleyen maddenin yumuşatılacağı öğrenildi. Değişiklikle 3 kez üst üste vekillik yapan üyeler bir dönem bekleyip tekrar aday olabilecek, ara verdikleri dönemde ise belediye başkanlığı için adaylığını koyabilecek. 3 dönem üst üste belediye başkanlığı yapanlar da ara verdikleri dönemde vekillik yapabilecek.

Kongre ayrıca Erdoğan'ın başkanlık sistemi ve Kürt sorununa ilişkin mesajları açısından da büyük önem taşıyor. AK Partililer, bu kongrenin, partiyi 2023'e taşıyacak 3 seçime katılacak kadroların oluşturulması açısından da tarihi olduğunu vurguluyor.

Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona geldi. Erdoğan salona girmeden önce dışarda bekleyenlere yönelik bir konuşma yaptı. Protokoldeki yerini alan Erdoğan'ın salonda da 2.5 saatlik bir konuşma yapması bekleniyor...

Divan Başkanlığı seçimi tamamlandı. Mehmet Ali Şahin Divan Başkanlığına seçildi.

YABANCI SİYASETÇİLER DE İZLİYOR, BARZANİ SALONDA

AK Parti'nin tarihi kongresini Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı Ali Osman Mohamed Taha, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, Pakistan Eyalet Başbakanı Shahbaz Sherif, Bosna Hersek eski Devlet Başkanı Haris Silajdzic, Lübnan eski Devlet Başkanı Emin Jamayel, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Pakistan eski Başbakanı Yousaf Raza Gilani, Filistin Hareket lideri Halit Meşal, Filistin Hareket lideri temsilcisi Nabil Shath, Asya Parlamentolar Asamblesi Grup Başkanı (ICAPP) Chung Eui-Yong, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov ile bazı yabancı ülkelerin siyasi parti temsilcileri izliyor. Kongreye ayrıca çok sayıda yabancı basın mensubu katılıyor.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

AK Parti ' nin 4. Olağan Büyük Kongresi öncesinde Ankara Spor Salonu ve çevresinde partililer uzun kuyruklar oluşturdu.

Kongre nedeniyle Ankara ' ya gelen partililer, Ankara Spor Salonu çevresinde sabah erken saatlerde toplanmaya başladı.

Salona girmek isteyen vatandaşlar için tek arama noktası oluşturulması özellikle 19 Mayıs Spor Kompleksi önünde büyük yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Delegeler için 2 ayrı arama noktası oluşturuldu.

İSTANBUL TEŞKİLATI 150 OTOBÜSE KONGREYE GİTTİ

AK Parti İstanbul Teşkilatı Ankara ' daki 4. olağan kongreye 150 otobüsle gitti. Partililerin organizasyonu ile buluşan AK Partililer otobüslerle Ankara ' ya hareket etti.

AK Parti 4. Olağan Kongresi için toplanan 150 otobüsü dolduran partililer, İstanbul gişeler Mehmetçik Vakfı Tesisleri ' nde bir araya geldi. Bütün ilçelerden 4-5 otobüs geldiğini belirten AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cin, ' İstanbul teşkilatı olarak yaklaşık 150 otobüs ile Ankara ' ya hareket edeceğiz. Bazı partililer kendi hususi araçlarıyla Ankara ' ya gitti. Biz de organize olarak bu şekilde hareket etmeyi seçtik. Başbakanımıza destek olmak için gidiyoruz.“ şeklinde konuştu.

ERDOĞAN DÜN SALONU İNCELEDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın AK Parti kongresinin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na gelerek, çalışmaları yerinde inceledi.

AK Parti ' nin yarın yapılacak olan kongresine saatler kala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapılacağı salona geldi. Buraya gelişinde Başbakan ' ı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve diğer partililer karşıladı.

Salona giren Erdoğan, burada çalışmalar hakkında Ömer Çelik ve Hüseyin Çelik ' ten bilgi aldı. Yoğun ilgiyle karşılanan Erdoğan, bir saate yakın kaldıktan sonra salondan ayrılarak evine gitti.

30 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı