Başbakan Erdoğan: 2015 Yılında İstanbulda Ulaşım Çok Daha Rahat Olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni hedeflerinin 2015 yılında tüp geçiş ve 3. köprü projeleri olduğunu belirterek, ' 2015 sonu İstanbul'da ulaşımın çok daha farklı, çok daha rahat olacağına inandığım bir yıl olacak ' dedi.
Yavuz Sultan Selim Başbakan Fatih Sultan Mehmet Marmaray Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk Marmaray seferi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ' İdealler hayallerle gerçekleşir ' diyen Erdoğan, ' Bu da hayaldi ve idealimizi gerçekleştirmenin şu anda mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle 2004'den buyana aslında hedeflerimizin biraz gerisine düştük. Daha kısa bir zamanda burayı açacaktık. Öyle de olsa, böyle de olsa hamdolsun bugün burayı açmış bulunuyoruz ' dedi.

Bundan sonraki hedeflerinin 2015 yılında tüp geçiş ve 3. köprü projeleri olduğunu söyleyen Erdoğan, ' Yine 2015'de 3. köprünün yani Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla Boğazdaki bu sıkıntıları, gidiş gelişlerdeki bu tıkanıklıkları birçok yönü ile açacağız. Taşımacılıkta önemli bir adım atıyoruz ki burası toplu taşımada önemli bir merkez olacak. Yük taşıyıcılarında 3. köprü büyük bir çekim alanı olacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden büyük araçlar geçemeyecek. Bunların hepsini 3. köprüye almış olacağız. Otomobillerle de aynı zamanda şimdi yapacağımız 2015'de de açılışını gerçekleştirilecek olan tüp geçit ile rahatlama gelecek. Yani 2015 sonu İstanbul'da ulaşımın çok daha farklı, çok daha rahat olacağına inandığım bir yıl olacak. Bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederim ' ifadelerini kullandı.

30 Ekim 2013 Çarşamba günü yayınlandı