Başbakan canlı yayında soruları yanıtladı

Canlı yayında soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Başbakan Selahattin Demirtaş Ahmet Davutoğlu 


Selahattin Demirtaş'ı 1 Ekim'de Başbakanlık makamında kabul ettim. Yani muhatap aldığım mesajını verdim. Ve o konuşmada dedim ki 'Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiniz ama sizin dilinizi takdir etim'. 1 Ekim'deki Demirtaş ile 6 Ekim'deki Demirtaş iki ayrı kimliktir. 6-7 Ekim'de yaptıkları şey bir isyana teşvikti.

Ben burada Mardinliyim, Edirne'de Edirneli'yim, Konya Konyalı'yım. Mesele her yere göre aday göstermek değil halka sirayet etmek. Ben akşam Kasımiye'de mevlüt dinlerken Kürtçe, Türkçe konuşanlar vardı.

Bizim kafamızda daha açık bir tablo var. 2005'ten bu yana zihnimizdeki şeyleri birer birer yaptık. İnsani olanın bu olduğunu düşündüğümüz için yaptık. İşkencenin bitmesi gerekiyordu bitti. Biz inandığımız için oldu bunlar.

Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
28 Mayıs 2015 Perşembe günü yayınlandı