Başarılı öğrenciler altınla ödüllendirildi - KOCAELİ

- Vali Aksoy'un konuşması - Salondan detaylar - Ödül töreninden görüntülerBaşarılı öğrenciler altınla ödüllendirildi - TÜBİTAK Bilim ve Avrupa Fizik Olimpiyatları'nda dereceye giren ve YKS'de başarı sağlayan 50 öğrenciye düzenlenen törenle hediyeleri verildiKOCAELİ (AA) - TÜBİTAK Bilim ve Avrupa Fizik Olimpiyatları'nda dereceye giren ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarı sağlayan 50 öğrenci altınla ödüllendirildi. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Valilik Akçakoca Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, son yıllarda eğitim alanında önemli mesafeler katettiklerini söyledi.

Başarının kolay elde edilmediğine işaret eden Aksoy, "Bugün olimpiyatlarda derece elde eden öğrencilerimize ve üniversite sınavında ilk 1000'e giren ilimizdeki öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. Onların başarılarını burada hep birlikte kutlayacağız. Bu başarıların kolay ortaya çıkmadığını hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimizin gayreti, öğretmenlerimizin onları önemli ölçüde desteklemesi ve çalıştırması gibi birçok husus bir araya gelerek bu başarıyı ortaya koyuyor." diye konuştu.
Vali Aksoy, eğitimde önceki yıllara göre başarılarını daha üst noktalara taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu yönde çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.Öğrencilere de seslenen Aksoy, şunları kaydetti:"Başarının tesadüf olmaması için çalışmalarınıza bundan sonrada devam etmelisiniz. Sürekli başarılı olmak istiyorsak, çalışmaya devam etmeliyiz. Hangi işi seviyorsanız o alanda çalışmalısınız. Tercihlerinizi bu akşam itibarıyla tamamlayacaksınız. Umarım arzu ettiğiniz bölümlere yerleştirilmiş olursunuz. Başarıyı yakalayan tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıda birçok kişinin emeği var. Sizlerin başarısı, ilimizin ve ülkemizin başarısıdır."Törende daha sonra Vali Aksoy, TÜBİTAK 30. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatları'nda Moleküler Biyoloji Pratiği dalında dünya birincisi olan İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencisi Sezgin Er ile aynı yarışmada gümüş madalya alan Dilovası Özel Enka Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Ahmet Umur Topçu'ya teşekkür belgesi ve altın hediye etti.Aksoy, 35 ülkenin katıldığı Avrupa Fizik Olimpiyatlarında 3 altın ve 2 gümüş madalya kazanarak Avrupa birincisi olan Türkiye Fizik Olimpiyat Takımında yer alan, Dilovası Özel Enka Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Kutay Akın'a da belge ve altın takdim etti.YKS'de ilk 100'e giren 8, ilk 500'e giren 12 ve ilk 1000'e giren 27 olmak üzere 47 öğrenciyi de ödüllendiren Vali Aksoy, öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.Törene, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, İlçe Milli Eğitim müdürleri, İl Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, danışman öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Gümüş Madalya Üniversite Sınavı Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler 

29 Temmuz 2019 Pazartesi günü yayınlandı