Başakşehir'e Beyoğlu'nun yarısı büyüklüğünde spor odası yapılacak

Etkinlikten görüntüler
Survivor Basketbol Paintball Festival Öğrenciler 

-Başkanın konuşması
-Genel ve detay görüntüler

( İSTANBUL )- Başakşehir'de öğrencilere spor eşyaları dağıtıldı- Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu: "Atatürk Olimpiyat Stadı'nın arkasın 4 milyon metrekarelik alana spor odası yapılacak" İSTANBUL

- Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilere sporu aşılamak ve yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda yardımcı olmak adına, spor eşyaları dağıttı.
Etkinlikte gençlerle buluşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu,Atatürk Olimpiyat Stadı'nın arkasın 4 milyon metrekarelik alana spor odası yapılacağını belirterek, "4 milyon metrekare Beyoğlu ilçesinin yarısı kadar demektir. İnşallah bizim Beyoğlu ilçesinin yarısı kadar spor odası olacak" dedi.
Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilere sporu aşılamak ve yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda yardımcı olmak adına, öğrencilere spor eşyaları dağıttı.
Futbol topu, basketbol topu, forma ve raket gibi çok sayıda spor eşyasının bulunduğu malzemeler ilçedeki 47 okulun öğrencilerine dağıtıldı. Bahçeşehir Spor Merkezi’nde gerçekleşen spor eşyaları dağıtma törenine Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, genç sporcular ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Gençlerle bir araya gelen Başkan Kartoğlu 5 Şubat 2018 tarihinde başlayacak olan “Gençlik Oyunları Festivali”nin müjdesini verdi. Gençlik Oyunları Festivali Başlıyor “Destek bizden, başarı sizden” sloganıyla başlayacak olan “Gençlik Oyunları Festivali”nde, balon futbolu, insan langırtı, PES turnuvası, ayak tenisi, futbol, basketbol, karate, taekwando, judo, paintball, survivor, atletizm ve fetih koşusu gibi çeşitli müsabakalar yer alacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan festival, hem eğlendirici hem de eğitici birçok sportif aktiviteden oluşacak. İlçe genelindeki liselerde eğitim gören ve sporu seven, sosyal becerilerini geliştirmek isteyen tüm öğrenciler kendini geliştirebilecekleri branşlara başvuru yapabilecek. Festival, Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek spor şöleni ile son bulacak. ‘‘Türkiye’nin en büyük spor odası Başakşehir’de olacak’’ Şubat ayında başlayacak olan Gençlik Oyunları Festivali’nin müjdesini veren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Mayıs ayında da çok güzel bir organizasyon düzenlenecek, bunun startı da şimdi veriliyor. Daha önemlisi, bu bir müjde aslında sizlere. Başakşehir Belediyesi biliyorsunuz ki, enlerin ve ilklerin belediyesi. Enlerin ve ilklerin belediyesi bu kez gençler için bir şeyler yapacak ve Türkiye’nin en büyük spor odasını oluşturacak. Burası Olimpiyat Stadı’nın arka tarafı olacak ve yaklaşık 4 milyon metrekarelik bir alandan oluşacak. 4 milyon metrekare Beyoğlu ilçesinin yarısı kadar demektir. İnşallah bizim Beyoğlu ilçesinin yarısı kadar spor odası olacak. Burada her türlü spor faaliyetleri yapılabilecek, ata sporlarından günümüzdeki mevcut sporların tümüyle ilgili tüm spor dallarının yapılacağı statlar olacak. İnşallah bu statlarda yakın zamanda faaliyete başlayacak’’ diye konuştu.

17 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı