'Banker Bilo' gerçek oldu, göçmenleri Ankara diye Ardahan’a bıraktılar

- Afgan Uyruklu Emrullah Kerimi'nin açıklamaları
İç Savaş İran Kaçak İnsan Kaçakçıları Irak 

-- Ardahan Valiliği önünde bekletilen göçmenlerden detay görüntüler

( ARDAHAN ) - ARDAHAN

- İran'dan yasa dışı yollarla Türkiye’ye geçen Afganistan ve Pakistan uyruklu 64 göçmenin insan kaçakçıları tarafından Ankara, İstanbul ve diğer büyük şehirlere götürülmek üzere paraları alındı. Göçmenler, ödemeyi yaptıktan sonra 'Burası Ankara' denilerek sabahın erken saatlerinde Ardahan Artvin Karayolunun Değirmenli köyü mevkisine bırakıldı. Başrollerini Şener Şen ve İlyas Salman’ın paylaştığı Banker Bilo filminde birçok kişi Almanya diye İstanbul’a götürülüyordu. Efsane haline gelen bu filmde yaşanan olaylara benzer bir olay da Ardahan’da yaşandı. Kaçakçıların Ankara ve İstanbul’a götüreceğiz diyerek yolda bıraktıklarını söyleyen, Afgan Uyruklu Emrullah Kerimi, "Araba gelecek ve sizi alacak dedi.
Jandarma yakaladı ve bizi 3 gündür misafir ettiler. Bize bir belge verdiler, belgede yol izni yokmuş, bizde Göç idaresinden izin çıkartıldıktan sonra Ankara’ya veya büyük bir şehre gideceğiz." dedi.
İç savaştan kaçtıklarını söyleyen Afgan Uyruklu Emrullah Kerimi, "Afganistan’da iç savaş var. Millet kardeş kardeşi atmış ve kardeş kardeşi öldürüyor. Normal bir savaş olsa biz ülkemizi kurtarsak? Ama öyle bir şey değil ki, millet birbirine girmiş ve kardeş kardeşi öldürüyor. Savaşma imkanımızda yok, kimsede bize yardım etmiyor." şeklinde konuştu.
Ardahan Valiliği önünde bulunan bahçede bekletilen düzensiz göçmenlerin işlemleri Ardahan Göç İdaresi Müdürlüğünce devam ediyor. (OY-AA)
21 Ekim 2018 Pazar günü yayınlandı