Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliğinde 'Milli Yas Günü' etkinliği - ANKARA

Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliğinde "Milli Yas Günü" etkinliği - ANKARA - Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliğinde "Milli Yas Günü" etkinliği - Katılımcılardan detaylar - Bangladeş Büyükelçisi M. Allama Sıddıki'nin konuşması - Dua edilmesiBangladeş'in Ankara Büyükelçiliğinde "Milli Yas Günü" etkinliği - Ülkenin kurucu lideri Bangabandhu, ölümünün 43. yıl dönümünde Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliğinde anıldıANKARA (AA) - Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliği, ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman'ın ölümünün 43. yıl dönümünde "Milli Yas Günü" anma etkinliği düzenledi.
Bangladeş Büyükelçisi M. Allama Sıddıki'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, misyon temsilcileri, akademisyenler ve bazı davetliler katıldı.
Bangabandhu anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan programda, kurucu liderin hayatını anlatan belgesel gösterildi.Törende konuşan Büyükelçi Sıddıki, Bangladeş'in bağımsızlık yolunda çetin ve zorlu sınavlardan geçtiğine değinerek, ülke halkının bu uğurda büyük bedeller ödediğini kaydetti.
"Bangabandhu'nun efsanesi ve ruhu sonsuza kadar yaşayacak." diyen Sıddıki, kurucu liderin anısını sonsuza kadar yaşatacaklarını belirtti.
Sıddıki, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının, zulme uğrayarak Myanmar'dan Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara gösterdiği eşsiz duyarlılık ve destek nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum." ifadesini kullanarak, Türkiye ve Bangladeş'in birbirine uzak coğrafyalarda yer almalarına rağmen kardeş ülkeler olduğuna vurgu yaptı.Bangabandhu ve ailesi, 15 Ağustos 1975'de uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmişti. Bangladeş'de "Halkın Babası" olarak bilinen kurucu liderin suikasta uğradığı ülkenin başkenti Dakka'daki evi, Bangabandhu Anıt Müzesi olarak korunuyor.
Saygı Duruşu Belgesel Başkent Anma Etkinliği Bağımsızlık 

15 Ağustos 2018 Çarşamba günü yayınlandı