Balkondan düşen çocuğu havada yakalayan kahramanlar konuştu

Çocuğun görüntüsü
Görgü Tanığı Demir Korkuluk Korkuluk Akalan Gesi 

-Baba ile röp,
-Çocuğu kurtaranlardan Mehmet Karaaslan ile röp.
-Çocuğun düşme anları
-Diğer görgü tanığı Mahmut Ebeniç ile röp.

( ŞANLIURFA - ÇOCUĞUN GÖRÜNTÜSÜ EKLENDİ) ŞANLIURFA

- Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde balkondan düşen çocuğu havada yakalayan kahramanlar o anları anlattı. Çocuğu kurtaran kahramanlardan Mehmet Karaaslan, "Ben çok etkilendim onu öyle görünce, 9 - 10 kişi sofra bezi açtık kurtardık" diye konuştu.
Şanlıufa'nın Viranşehir ilçesi Gölbaşı mahallesinde yaşanan olayda işe giden babasına bakmak için balkona çıkan 8 yaşındaki Mehmet Mahmut, dengesini kaybederek komşuları Mehmet Karaaslan ve Mahmut Ebeniç'in de aralarında bulunduğu onlarca kişinin gözü önünde balkondan düşmüştü. Bir süre demir korkuluklara asılı kalan çocuk, aşağıda battaniye geren komşuları tarafından havada yakalanmıştı. Cep telefonu ile görüntülenen olayda hafif yaralanan çocuğu kurtaran kahramanlar konuştu.
Yaşanan panik anlarını anlatan Mehmet Karaaslan, "Çocuğun bağırmasını görünce önce panikledim. Hemen balkonun altında etten duvar ördük. Bir taraftan ise battaniye bulup, gerdik. Çocuğu havada yakalamayı başardık. Hafif bir şekilde yaralandı ama çok şükür ciddi bir durum olmadı" dedi.
Yaşan panik anlarında balkonun altında bulunanlardan Mahmut Ebeniç ise, "Önce çocuğu o halde görünce çok korktuk. Hepimiz büyük bir panik yaşadık. Ama şükür bir şey olmadan havada yakaladık. Çok duygulandım. Şimdi çok huzurlu ve mutluyuz" şeklinde konuştu.
Suriye uyruklu baba Halil Mahmut ise, önce ne olduğunu anlayamadığını ve sonradan kendi oğlunun balkonda asılı kaldığını gördüğünü söyleyerek, "Evimin hemen karşısında iş yerim var. İşi giderken, oğlum balkona çıkmış arkamdan bakarken dengesini kaybetmiş. Ben fark etmedim. Komşular görmüş, bağırışmalar üzerine oğlum olduğunu fark ettim. Çok korktum ama komşularım benden çok korktu. Komşularım hemen hemen battaniye açtılar. Çocuğum battaniyeye düştü. Tüm komşularımdan, bu milletten Allah razı olsun. Kendi ülkemi aratmadılar. Memleket hasreti çekemiyorum, o kadar içten insanlar" diye konuştu.

12 Nisan 2019 Cuma günü yayınlandı