Bakışları ile gündem olan Suriyeli çocuğa eğitim desteği

Suriyeli çocuğun spor yapması
Sosyal Medya Spor Merkezi Farkındalık Eğitim Hayatı Boya Sandığı 

-Suriyeli çocuktan görüntü
-Suriyeli çocuğa verilen hediyeler
-Kurum müdürleri ve spor merkezi görevlilerinden görüntüler
-Röpler
-Genel ve detay

( ADIYAMAN )- Spor merkezine ömür boyu ücretsiz üyelik yapılan Suriyeli çocuğa şimdi de eğitim desteği verilecek- Çocuğun ailesine de iş imkanı sağlanacak ADIYAMAN

- Sırtında boya sandığı ile spor yapan kişilere bakarken sosyal medyada fenomen olan 15 yaşındaki Suriyeli çocuk, yardımseverlerin ilgisini görüyor. Spor merkezine ömür boyu ücretsiz üyelik yapılan çocuğa şimdi de eğitim desteği verilecek. Geçtiğimiz günlerde Turgut Reis Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde sırtında ayakkabı sandığı, ayağında terliğiyle bakarken görüntülenen Suriyeli Muhammed Hüseyin’in fotoğrafı, bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşılması üzerine bakışları ile fenomen olmuştu. Fenomen olan çocuğun baktığı spor merkezinin yöneticileri tarafından ömür boyu ücretsiz üyelik hediye edilmişti. Suriyeli çocuğa destek sürüyor Hem vatandaşlar hem de sporseverler tarafından büyük ilgi gören Suriyeli Muhammed Hüseyin, spor merkezinde spor yaptığı esnada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İşkur İl Müdürü Emin Yücekaya, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya tarafından ziyaret edildi. Suriyeli çocukla bir araya gelen kurum müdürleri Suriyeli çocuğa çeşitli spor malzemeleri hediye ederek spor merkezi işletmecileri olan Engin Doğan, Mustafa Küçükkaya ve Ömer Dicle’ye, gösterdikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür etti. Suriyeli Muhammed Hüseyin ile okul çağındaki kardeşlerinin eğitim ve öğretimini sağlaya bilmesi amacıyla çalışmaların başlatıldığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, eğitimin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Maddi durumlarına katkıda buluna bilmek amacıyla ise İşkur İl Müdürü Emin Yücekaya tarafından ise Muhammed Hüseyin’in ailesine iş imkanının sağlana bilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağı öğrenilirken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş tarafından ise gerekli spor malzemelerinin temin edileceği belirtildi. Suriyeli Muhammed Hüseyin’in spor hayatı ve eğitim hayatı için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Fikret Keleş, “Son günlerde ülkemizde ve gerekse Avrupa basınında fenomen hale gelen Muhammed kardeşimizin fotoğrafı spor camiasının dikkatini çeken bir kare oldu. Bizde bu anlamda gençlik spor il müdürlüğü olarak Adıyaman’daki bütün gençlerimize, çocuklarımıza spor yapma imkanları adına, spor yapma koşullarına hazırlamak konusunda bir farkındalık olsun diye Muhammed kardeşimize ulaştık. Muhammed kardeşimizle bugün hep beraber olduk. Muhammed kardeşimizle ilgili bundan sonraki yaşamı, spor hayatıyla ilgili, eğitim hayatıyla kararlar aldık ve destek olmaya geldik buraya” dedi.
Yapılan yardımlardan ve gördüğü ilgiden oldukça mutlu olduğunu dile getiren Suriyeli Muhammed Hüseyin ise herkese sonsuz teşekkür ettiğini dile getirdi. Yaşadıkları mutluluğu anlatmanın imkansız olduğunu söyleyen Olimpiyat Spor Merkezi İşletme Sahiplerinden Mustafa Küçükkaya ise, “Bugün her zaman ki günlerden daha fazla mutluyuz. Çünkü dünyanın her yerinden telefonlar ve yardım kampanyaları oluştu, iş imkanları sunuldu. Çok mutluyuz, gururluyuz böyle bir olaya vesile olduğumuz için” ifadelerini kullandı. Suriyeli Muhammed Hüseyin’in Fotoğrafını çeken ve daha sonra sosyal medyada paylaşan Ömer Yavuz ise, “O anki hissi yaşamanızı isterdim. O an bende bilmiyordum böyle bir şeyin olacağını. Bende buranın bir müşterisiyim, spor yaptım ve çıktım dışarıya. Çocuğu dışarıda görünce terlik ayağında, boya sandığı sırtında ve üzüldüm. O anki durumu herkesin görmesini istedim. Çok şükür olimpiyat spor merkezi sayesinde, Mustafa ağabey sayesinde fotoğraf yayıldı her tarafa. Sağ olsunlar herkesin desteği oldu” cümlelerini kullandı. Suriyeli Muhammed Hüseyin’in bundan sonra okula gideceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise, Muhammed ile tanışmamızı sağlayan olimpiyat ailesine teşekkür ediyoruz. Muhammed sayesinde iki yeğeni ve iki kardeşi toplam 5 çocuğumuz yarından itibaren okula başlamış olacaklar. Onların diğer ihtiyaçlarını da karşılayacağız ve okula başlayacaklar. En kısa zamanda okuma, yazmayı ve Türkçeyi de öğrenmiş olacaklar” şeklinde konuştu.
İş Kur İl Müdürü Emin Yücekaya ise, ellerinden gelen bütün desteği sağlayacaklarını ailesinde çalışabilecek kişilere iş imkanı sunacaklarını söyledi.

(CK)
11 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı