Bakan Soylu: 'Bu sistem darbeler, ekonomik kriz üretmeyecek' - İSTANBUL

Bakan Soylu: "Bu sistem darbeler, ekonomik kriz üretmeyecek" - İSTANBUL - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması - Genel detaylar"Bu sistemi çok seveceksiniz" - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Türkiye ne çektiyse istikrarsızlıktan çekti. Ne çektiyse güvensizlikten, kurulamayan hükümetlerden çekti. Hükümet Meclise, Meclis hükümete küstü. İşte öyle bir sistem geliyor ki şimdi, artık Türkiye bir daha bu krizleri yaşamayacak. Artık bu sistem darbeler, ekonomik kriz üretmeyecek"İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye ne çektiyse istikrarsızlıktan çekti. Ne çektiyse güvensizlikten, kurulamayan hükümetlerden çekti. Hükümet Meclise, Meclis hükümete küstü. İşte öyle bir sistem geliyor ki şimdi, artık Türkiye bir daha bu krizleri yaşamayacak. Artık bu sistem darbeler, ekonomik kriz üretmeyecek." dedi.
Esenler mitinginde Soylu, seçimlere 4 gün kaldığını, seçimin Türkiye sınırlarının da ötesinde anlamlar taşıdığını belirterek, "Bu seçim sadece cumhurbaşkanını, milletvekillerini seçeceğimiz bir seçim değil. Bu seçim sadece bizim seçimimiz değil, gelecek nesillerimizin seçimi. Bu seçim mazlumların, mağdurların seçimi. Bu seçim Bosna'nın, Kosova'nın seçimi. Bu seçim Kudüs'ün seçimi, bu seçim Somali'nin, Myanmar'ın, Kabil'in seçimi." ifadelerini kullandı.Soylu, vatandaşlardan AK Parti hükümetleri dönemlerinde yapılan hizmetlerin kesintiye uğramaması için destek isteyerek, işlerin yarım bırakılmamasını istedi.Türkiye'nin geçmiş dönemlerde yaşadığı sorunlara değinen Soylu, şöyle konuştu:"Bu millet neler görmedi. Her 100 liralık gelirinin 86 lirasını faize verdi. Gecelik yüzde 7 bin 500'lük faizlerle bu ülkenin geleceğini sömürdüler. Gece yattık sabah kalktığımızda yüzde 80 fakirleştik. Bize parmak sallayıp ne yapacağımızı söylediler. Bize siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz dediler. Bize okyanus ötesinden parmak sallayıp 'Bizden adam olmaz' dedirtenlere karşı Afrin'e de girdik. Biz o gün de adamdık, bugün de adamız. Bize insansız hava aracını İsrail ve ABD vermedi. Sonra yüksek fiyatla verdiler. Çok zor günler geçirildi. Zihnimizi iki darbe arasına sıkıştırdılar. İstediler ki kendimize gelmeyelim, istediler ki kendimize gelmeyelim."Yeni sistemle birlikte Türkiye'nin yatırım cenneti olacağını ifade eden Soylu, "İlk 16 yılda 10 milyon kişiye iş buldu AK Parti, şimdi siz göreceksiniz eski sistemin travmalarından kurtulduğu için milyonlarca kişi 5 yıl içerisinde iş bulacak, huzur bulacak." dedi.
Tayyip Erdoğan'ı büyük bir devrimci olarak niteleyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu ülkede herkesi birbirine koymuşlardı. Başı açık - başı örtülü. Üniversiteye giremiyor, devlet memuru olamıyordu. Meclise zaten giremiyordu. Bugün üniversiteye giriyor mu? Memur oluyor mu? Meclise de giriyor mu? Tayyip Erdoğan böyle bir devrimcidir. Türkiye'yi yıllarca oyalayan bir meseleyi tereyağından kıl çeker gibi çözüp özgürlükleri getirdi. 2002'de bir dindar 28 Şubat'ın ikliminden dolayı 'ben dindarım' diyebiliyor muydu, diyemiyordu. Bugün Alevi olan ben Aleviyim' diyor. Kürt kardeşlerimizin bir kısmı 'Ben Kürdüm ama..' derdi. Şimdi herkes konuşabiliyor. Biz bugün bunları kafaya takmıyoruz. Kendi uydumuzu yapıyor, insansız hava aracımızı yapıyor, dünya ile rekabet ediyoruz. Bazı ülkeler ABD'ye haraç verir gibi oradan silah, uçak alıyorlar. Savunma sanayiinde yerlilik oranını yüzde 65'e çıkardık."Soylu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi de Demirtaş ziyareti, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'le ve Kandil operasyonu ile ilgili sözleri sebebiyle eleştirdi.
24 Haziran seçimlerinden sonra yeni bir sisteme geçileceğini hatırlatan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:"Tayyip Erdoğan 2002'de 34'le seçilip başbakan oldu mu? Ne derdi vardı da kendisini yüzde 50 artı1'e mahkum etti. Derdi neydi? Derdi millet, derdi güven, derdi kurulmayan hükümetler, artan enflasyon, kaos, kavga ve ülkenin insanlarının birbirlerine girmesiydi. 7 Haziran'ı hatırlıyorsunuz değil mi? Hükümeti kuramadık. Sonra herkesin sevgi kelebeği dediği Demirtaş, PKK'nın talimatıyla, çukurlarla beraber yakıp yıktılar mı her tarafı? Teröre boğdular mı her tarafı? Ama cevaplarını aldılar. Şimdi Tayyip Erdoğan'ın yapmak istediği şuydu; Türkiye ne çektiyse istikrarsızlıktan çekti. Ne çektiyse güvensizlikten, kurulamayan hükümetlerden çekti. Hükümet Meclise, Meclis hükümete küstü. İşte öyle bir sistem geliyor ki şimdi, artık Türkiye bir daha bu krizleri yaşamayacak. Artık bu sistem darbeler, ekonomik kriz üretmeyecek. Bu sistemi çok seveceksiniz. Türkiye yatırım cenneti olacak."TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun da katıldığı miting sonrası bakan Soylu, vatandaşlara karanfil dağıttı.

İnsansız Hava Aracı Devlet Memuru Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Adayı İran Seçimleri 

20 Haziran 2018 Çarşamba günü yayınlandı