Bakan Şimşek Hasankeyf Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması'nda

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da barış ve kardeşlik rüzgarları eserken, Batman'a bağlı tarihi Hasankeyf'te bisiklet şenliği bahar havasına ayrı bir renk kattı.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Eşi Esra Şimşek de sembolik olarak bisiklete binerek yarışmaya katıldılar. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'da 85 bisikletçinin katılımıyla bu yıl 2.'si düzenlenen, 'Hasankeyf Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması'na ev sahipliği yaptı. 7 kategoride yapılan yarışmaya 10 ilden 83 bisikletçinin yanı sıra Belçika ve İran ' dan da 2 bisikletçi katıldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından düzenlenen yarışma, Bakan Şimşek'in katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Bakan Şimşek, bisiklete binerek Hasankeyf Gençlik Projesi kapsamında yapılan dağ bisikleti yarışmasını başlattı.
Mehmet Şimşek İran Belçika Uluslararası Türkiye Bisiklet Federasyonu 


Bakan Şimşek ve eşi Esra Şimşek, Hasankeyf köprü başında yarışmanın startını verdikten sonra çocuklar kategorisinde çocuklarla beraber yarışmaya katıldılar. Bu yarışma sayesinde bisiklet kullanmayı öğrenen Bakan Şimşek, Hasankeyf köprüsü boyunca bisiklet kullandıktan sonra açıklama yaptı. Bakan Şimşek, çözüm süreci sayesinde yarışmaya katılımın önceki yılla göre iki kat olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde daha fazla ilgi olacağını söyledi.

Bu yarışma sayesinde bisiklet kullanmayı öğrendiğini belirten Bakan Şimşek, ' Hayatımda ilk defa bu etkinlik sayesinde bisiklete bindim. Bu yaştan sonra bisiklet sürmeyi öğreniyorum. Denge sporu fiziksel sporun yanında aynı zamanda denge sporudur ' dedi.

Yarışmaya Belçika 1.'si ve Dünya 4.'sünün de katıldığını, gelecek sene Balkan Şampiyonluğu'nun Hasankeyf ' te yapılacağını söyleyen Şimşek, ' Bir senedir bisiklet kullanmadım. Kazasız belasız köprüyü geçtik önemli olan o, çocukluğumuzda bisiklet yoktu. Pedal çevirecek imkanımız yoktu. Ama çok şükür şimdi bu yarışmaları düzenlemeye vesile oluyoruz. Bence Batman ' ımızın Hasankeyf ' imizi bölgemizi olumlu bir şekilde Türkiye ekranına yansıtılması için çok önemli bir etkinliktir. Bu sene geçen senenin iki katı yarışmacı katıldı. Belçika 1.'si Dünya 4. ' sü de katılıyor. Gelecek sene inşallah buraya Balkan şampiyonunu getireceğiz. Balkan Şampiyonluğunu Hasankeyf ' te yapacağız.Bu ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan Hasankeyf ' i tanıtacağız. Hem de bu bölgede güzel şeylerin de olabileceğini göstermek amacıyla çok önem veriyoruz. Çok şükür ülkemizde bir çözüm süreci var. Çözüm süreci sayesinde yarışmaya katılım iki katı oldu. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde daha fazla ilgi olacak onun için bu etkinliği önemsedik” ifadelerini kullandı.

14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı