Bakan Selçuk: 'Yerel yönetim güçlü olursa verimlilik ortaya çıkar'

belediye ziyareti
Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı Sivil Toplum Yerel Yönetim Hayırseverler 

-seçim bürosu ziyareti
-hayırseverler ve STK temsilcileri buluşması
-Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci konuşması
-Bakan Selçuk'un konuşması

( KIRŞEHİR ) Bakan Selçuk: "Yerel yönetim güçlü olursa verimlilik ortaya çıkar" KIRŞEHİR

- Kırşehir'e eğitim yatırımlarını incelemek ve istişare toplantısı için gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerle bir araya geldi. Bakan Selçuk burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin güçlü olması ile verimliliğin ortaya çıkacağını söyledi.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde Milli Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldıktan sonra AK Parti seçim bürosunu ziyaret ettikten sonra sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerle bir araya gelen Bakan Selçuk konuşmasında, "İnşallah bütün çocuklarımızın ailelerimizin vatandaşlarımızın daha iyi imkanlara kavuşması için hep beraber el birliği ile elimizden geleni yapacağız. Önemli olan, yerel yönetimlerin güçlü olmasıdır. Seçim dönemindeyiz. İl ve ile belediyeleri güçlü olursa, merkezi hükumetle de iş birliği olursa o zaman bütün verimlilik ortaya çıkar, çok kazançlı bir durum oluşur. Böyle düşünürsek ilçelerin ve ilin kazanılmış olması, merkezi hükümetle işbirliğinin olması Kırşehir'in kalkınması açısından da çok hayati ve kritik bir önem taşır. Bizim burada yapacağımız çalışmalar, beraber yapacağımız değerlendirmeler inşallah burası için bir başarı hikayesi oluşturmak manasında güzel adımlara yol açacaktır."dedi.
Programda konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise "Bizde Kırşehir olarak eğitimde başarısını ispat etmiş bir şehir olarak bu yeni süreçte eğitim alanında ki başklangıçta inanıyoruz ki yerimizi en güçlü şekilde sağlamlaştıracağız. Bakanımızın düşünceleri bir vatandaş olarak beni çok umutlandırdı. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte çok önemli mesafeler kat edeceğiz." ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, Kırşehir Valiliği sonrası Belediye Başkanlığına geçerek 2009 yılından itibaren yapılan çalışmalar hakkında brifing almıştı.
24 Şubat 2019 Pazar günü yayınlandı