- Bakan Pakdemirli: 'Tarım, savunma sanayinden daha önemlidir'

SÜT FABRİKASI BAKAN İNCELEMESİ DETAY
Buzdolabı Televizyon Savunma Sanayi Serbest Piyasa Tavuk Üretimi 

-BAKAN İŞ ADAMLARI TOPLANTISI DETAY
-AÇIKLAMALAR

( SAKARYA ) - Bakan Pakdemirli: "Tarım, savunma sanayinden daha önemlidir"- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iş adamalarıyla tarım sektörünün sorunlarını konuştu SAKARYA

- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sakarya’da iş adamları ile bir araya gelerek tarım sektörünün sorunlarını konuştu.
Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, ""Tarım, savunma sanayinden daha önemlidir" dedi.
Sakarya’nın Arifiye ilçesinde Toyota Fabrikasında gerçekleştirilen yeni Hibrit otomobilin tanıtım programına gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli program sonrası Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Almanfous Süt Ürünleri Fabrikasında incelemede bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen programda Pakdemirli yetkililerden bilgi aldı. Fabrikadan çıkan Bakan Pakdemirli, yine Hendek İlçesinde bulunan bir otelde Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, iş adamlarının katıldığı ‘Mini Sektör’ toplantısına katıldı.
Toplantıda tarım sektörünün sorunlar konuşuldu. "Tarım savunma sanayisinden daha önemli" Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Bakan, “Tarımı olmayan ülke, mutfağı olmayan eve benzer. Toprağın ve tarımın siyaseti olmaz. Tarım, savunma sanayinden daha önemlidir diyorum. Neden savunma sanayinden daha önemli; çünkü her şeyiniz olabilir roketleriniz, uçaklarınız olabilir. Her türlü teknolojiniz olabilir ama evde buzdolabı boş ise insanların karnı açsa burada yapacak bir şey yok. En temel ihtiyacımız tarım, gıda bu anlamda tarımı ben her zaman her şeyden daha önemli bir konumda olduğunu söylüyorum” dedi.
"Primden bir borcumuz kalmayacak" Eflasyonu yenmemiz gerektiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Enflasyonu eğer yenersek bu herkesi rahat ettirecek. Marketi de, üreticiyi de, tüketiciyi de rahat ettirecek. Çünkü faizler düşecek. Hem üretici hem de tüketici anlamında gerekli tedbirleri olabildiğince almaya çalıştık. Üreticimizin mümkün mertebe geçmiş yıllardan borçlarını yani destek borçlarımızın hepsini Ocak ayı içerisinde kapatacağız dedik, Cumhurbaşkanımız açıkladı.
Ve bu borçların hepsini Ocak ayı itibari ile artık çiftçimize destekten, primden bir borcumuz kalmayacak” diye konuştu.
"Rahatlatan bir gelişme olmuştur" Bakan Pakdemirli sözlerinin devamında, "Adana’da tavuk üretimi ile ilgili hafta sonu birçok televizyonda işlenen bir konu vardı. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz oldu ve bu iş çözülmüş oldu. Gönül bunları görmek istemiyor ama tabi ki serbest piyasa koşullarında yaşıyoruz. Serbest piyasa koşullarında yaşarken de işte bir yandan bazı firmalar batıyor, bazı firmalar çıkıyor. Konkordato etmiş bir firmanın bu işte fason üreticilere yem desteği sağlayamadığını gördük. Ve bir şekilde tarafımızca yapılan girişim ve protokollerden sonra artık yem desteğinin sağlanacağını ve civcivlerimizin yaşayacağını öğrendik. Bu tabi ki hem beni, hem bakanlığımızın bürokratlarını hem de tüm kamuoyu vicdanını rahatlatan bir gelişme olmuştur” ifadelerini kullandı. (RŞ-
28 Ocak 2019 Pazartesi günü yayınlandı