Bakan Osman Aşkın Bak, 'Kudüs: Ey Hüzünler Şehri' isimli sergiyi ziyaret etti

Programdan detay
Muhabbet Beraberlik İslam Birleşmiş Milletler Esenli 

-Bakan Konuşması
-Başkan Konuşma
-Genel detaylar

( İSTANBUL ) Bakan Osman Aşkın Bak, "Kudüs: Ey Hüzünler Şehri" isimli sergiyi ziyaret etti İSTANBUL

- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak , Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen "Kudüs: Ey Hüzünler Şehri" isimli sergiyi ziyaret etti. Bakan Osman Aşkın Bak’a AK Partili milletvekilleri ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan eşlik etti. Kudüs'ün barış ve esenlik yurdu olarak kalmasına katkı sağlamak amacıyla, Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz'ün fotoğraflarından oluşan "Kudüs: Ey Hüzünler Şehri" isimli sergi Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Bakan Osman Aşkın Bak’a AK Partili Milletvekilleri Belma Satır, Hasan Turan, Haydar Ali Yıldız, Serap Yaşar, Ekrem Erdem, Halis Dalkılıç, Ahmet Hamdi Çamlı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda partili eşlik etti. Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz ile birlikte sergiyi gezen Bakan Osman Aşkın Bak, eserler hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından düzenlenen söyleşide Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz ‘Kudüs' ile ilgili izlenimlerini paylaşırken konuklara fotoğraflar hakkında bilgi verdi. Kudüs için atılan adımların İslam dünyası için uyanış olacağını belirten Bakan Osman Aşkın Bak,”Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir " diyerek Cumhurbaşkanımız İslam İşbirliği Teşkilatını toplayarak aldığı kararla ve orada alınan kararların birleşmiş milletlerdeki 128 ülkenin desteği verildi . Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletlerde yaptığı konuşmada tüm dünyaya Kudüs!ün kırmızı çizgimiz olduğunu ifade etti.
Barışın Şehri Kudüs. Dünyada barışın olması için, Kudüs önemlidir. Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir, Kudüs düşerse, Medine ve İstanbul da düşer. Çok önemli bir tespit. İslam aleminin uyanmasına vesile olacak önemli adımlar atılıyor” dedi.
“Eğer orada iyilik varsa dünyada huzur vardır” Kudüs’ün barış şehri olduğunu vurgulayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kudüs’ün tüm Müslümanlar için çok önemli bir nokta olduğunu belirterek, “Diyebiliriz ki, dünyada huzur olacaksa, eğer dünyada birliktelik beraberlik olacaksa bu Kudüs’ten başlayacak. Allah diyor ki, ”Ey insanlar ben sizi bir nesile ayırdım sonra da sizi kabilelere ve milletlere ayırarak böyle kurguladım ki, aranızda kardeşlik ve muhabbet olsun diye. “Şimdi bu ayeti kerimenin karşılığını bulduğu bir mekan mı?Peygamberler şehri, Hazreti İbrahim, Hazreti Davut, İsa, Hasreti Musa, Hazreti Süleyman da orada yıllarca yaşamıştır. Eğer orada iyilik varsa dünyada huzur vardır. Eğer orada problem varsa dünyada problem vardır” diye konuştu.
Sergi, 31 Ocak 2018 tarihine kadar Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
27 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı