Bakan Kurum, bez çanta dağıttı

bakan kurum'un açıklamaları


-çanta dağıtması
-detaylar

( TRABZON )- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: “Sıfır atıkla birlikte bu uygulamaya 2023 yılında geçtiğimiz zaman yıllık 20 milyar lira tasarruf sağlayacağız” TRABZON

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,, sıfır atıkla birlikte uygulamaya 2023 yılında geçildiği zaman yıllık 20 milyar TL tasarruf sağlayacaklarını belirtti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “Geri Dönüşüm Farkındalığı Projesi” kapsamında düzenlenen bez çanta dağıtım programına katıldı.
Atatürk Alanı’nda düzenlenen bez çanta dağıtımında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Bakan Kurum, “Yakın zamanda sıfır atık yönetmeliğini yayınlayacaklarını dile getiren Bakan Kurum, “Sıfır atıkla birlikte bu uygulamaya 2023 yılında geçtiğimiz zaman yıllık 20 milyar lira tasarruf sağlayacağız ve 100 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacağız. Bu noktada bu proje çok önemli. Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen ve Bakanlığımızca da şuan uygulaması gerçekleştirilen projede 13 bin kamu kuruluşu uygulamaya geçti. Artık biz sokaklarımızda ikili toplama sistemine geçeceğiz. 2023 yılına geldiğimizde artık bizim hem depozito uygulamasıyla hem plastik poşetlerin ücretli hale gelmesiyle artık çevreye, doğaya daha saygılı şehirlerimiz olacak ve gelecek nesillerimize, çocuklarımıza daha güzel şehirler emanet edeceğiz” ifadelerini kullandı.
21 Şubat 2019 Perşembe günü yayınlandı