Bakan İdris Naim Şahin'den Espiri

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Orhangazi Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. Şahin, bir açılışta sistemin arıza vermesi üzerine ise, ' Basın mensuplarını görünce heyecanlandı ' diye espri yaptı.
Basın Kuruluşu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Orhangazi Parkı 


İçişleri Bakanı İdris Nami Şahin, Bursa Valiliği'ni ziyaretinin ardından cuma namazını Ulucami'de kıldı. Cuma çıkışı vatandaşlarla sohbet eden Bakan Şahin, daha sonra Yıldırım Hükümet Konağı'nın açılışına geçti. Yaklaşık 3.5 milyon TL'ye mal olan ve 8 ay da tamananlanan Yıldırım Hükümet Konağı'nın kurdelesini kesen Bakan Şahin, burada İlçe Nüfus Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

Müdürlükte çalışan memurlara bir kimliğin ne kadar zamanda alındığını soran Bakan Şahin, 2 saniyede nüfus çıkarıldığını öğrenince memnun kaldı. Bunun üzerine bir deneme yapmak isteyen Bakan Şahin, bir vatandaşın TC kimlik numarasının kayıt örneğinin alınmasını istedi. Memurlar bir vatandaşın TC kimlik numarasını alarak, kayıt örneği çıkarmak için bilgisayara giriş yaptı. Ancak sistem kısa süreli arıza verince Şahin, ' İnsanlar bile bu kadar basın mensubunu karşılarnda görünce heyecanlanıyor, makineler de heyecanlandı ' diyerek espri yaptı. Memurlar, bir dakika içinde yeniden devreye giren sistem sayesinde vatandaşın nüfus kayıt örneğini çıkararak, Bakan Şahin'e teslim etti.

Bakan Şahin, daha sonra merkez Osmangazi ilçesine bağlı Yeniceabat'taki Necdet Coşkunüzer İlköğretim Okulu'nun açılışına katıldı. Açılışta konuşan Bakan Şahin, ' Bu okul size hayırlı olsun. Sizden sonra okuyacaklara da hayırlı olsun ' dedi.

Şahin, kurdeleyi protokol mensuplarıyla birlikte kesti.

28 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı