Bakan Hulusi Akar: 'Münbiç'e gerçek Münbiçliler hakim olacak'

Hulusi Akar'ın konuşması
İran Aritas Naat İdlib Yol Haritası 

-detaylar

( KIRIKKALE ) Bakan Hulusi Akar: "Münbiç'e gerçek Münbiçliler hakim olacak" KIRIKKALE

- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makine Kimya Endüstrisi MKE Kırıkkale Mühimmat Fabrikasında incelemelerde bulundu. YPG çekildikten sonra Münbiç'teki silah ve ağır silahların toplanması ve sonunda da gerçek Münbiçlilerin, Münbiç yönetimine hakim olacağını söyledi.

DEAŞ ile ilgili yapılan mücadelenin büyük bir ölçüde tamamlandığını ifade eden Akar, "DEAŞ'ın artık büyük bir tehdit olarak çıkmak olduğunu ve bazı kaynaklar DEAŞ'ın olduğunu bahisle oradaki mevzuatların meşru haline getirmeye çalışıyorlar. Bunun da farkındayız. Irak'ta ve Suriye'de DEAŞ'ın şu anda çok etkili olmadığının kanaatindeyiz. Bütün bunlar yapılırken bir taraftan İdlib meselesi vardı. Astana, Türkiye, Rusya, İran ile beraber çalışmak suretiyle çok önemli mesafeler kat edildi" dedi.
YPG'nin çekilmesinin ardından gerçek Münbiçlilerin yönetime hakim olacağını belirten Akar, "Bizim Münbiç ile ilgili bir problemimiz var. Münbiç'te de ciddi bir takım sıkıntılarımız var. Daha öncede çok yüksek düzeyde verilen sözlere rağmen oradaki operasyon bittikten sonra çekileceğiz demelerine rağmen Amerikalı müttefikler oradan çekilmediler. YPG'yi de çektirmediler. Bunun üzerine bir yol haritası yapıldı. Daha sonra güvenlik prensipleri diye bir metin hazırlandı. Bu metin doğrultusunda Ekim ayına kadar devriyeler vardı. Onlar kendi tarafında bizler kendi tarafımızda. Daha sonra bir eğitim süreci geçti, eğitim süreci tamamlandı. Bugün yarında devriye başlayacak. Bunun sonunda YPG'nin çekilmesi, çekildikten sonra Münbiç'teki silah vs. ağır silahların toplanması ve sonunda da gerçek Münbiçlilerin Münbiç yönetimine hakim olması yapılan plan bu bu istikamette ilerliyoruz" diye konuştu.

30 Ekim 2018 Salı günü yayınlandı