Bakan Fakıbaba: 'Mehmet Akif Ersoy, milletinin kaderindeki en mühim anları yaşamıştır'

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın konuşması
Ölümsüz Fedakarlık Kader Şahit Hitabet 

-Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Ersoy'un konuşması

( ANKARA -2) Bakan Fakıbaba: "Mehmet Akif Ersoy, milletinin kaderindeki en mühim anları yaşamıştır" ANKARA

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Mehmet Akif Ersoy, azimle, imanla ve büyük fedakarlıklarla yürütülen İstiklal Mücadelesinin çeşitli kademelerinde aldığı tüm görevleri hakkıyla yerine getirmiştir. Bu etkin mücadelesi sadece misak-ı milli sınırları içinde kalmamış, gönül coğrafyamızın her köşesine yayılmıştır" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Mehmet Akif Ersoy’u anma programına katıldı.
Bakanlık Mehmet Akif Ersoy Salon'unda gerçekleştirilen programda konuşan Fakıbaba, "İstiklal Harbi'mizin büyük mücadele adamı, İstiklal Marşı'mızın yazarı, Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş savaşının bizzat içinde yer almış, birçok yerde hutbeler vererek halkı Kurtuluş Savaşı'na çağırmıştır. Milli mücadeleye şair, hatip, seyyah, gazeteci ve siyasetçi olarak katılmıştır. Azimle, imanla ve büyük fedakarlıklarla yürütülen İstiklal Mücadelesinin çeşitli kademelerinde aldığı tüm görevleri hakkıyla yerine getirmiştir. Bu etkin mücadelesi sadece misak-ı milli sınırları içinde kalmamış, gönül coğrafyamızın her köşesine yayılmıştır. Akif, milletinin kaderindeki en mühim anları yaşamış, mucizelere bizzat şahitlik etmiş ve mısralarıyla bu destanı ölümsüzleştirmiştir. Bu aziz milletin en zor anlarında onlara, 'korkma' diyerek umut olmayı başarmıştır. İlim, irfan geleneğimizin en mühim kilit taşlarından biri olan Mehmet Akif, milli ve manevi değerlerine her zaman önem vermiştir. Şiirleriyle, hitabetiyle, bitmez-tükenmez bilmeyen mücadele azmiyle milletinin gönlünde taht kurmuştur. Son nefesine kadar da, milleti için örnek bir kişi olarak yaşamıştır. O bir ufuk insanıydı ve gerçek bir vatanperverdi" şeklinde konuştu.
Bakan Fakıbaba'dan Birlik Şiiri Bakan Fakıbaba Akif'in, günümüzde de manevi şahsiyetiyle hala ışık tutmaya, öncülük etmeye devam ettiğini belirterek Birlik Şiiri'nin şu satırlarını okudu: "Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz; Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir; Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz, Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!" Zamanın tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet, anlayışıyla buluşmak ve kucaklaşmak zamanı olduğunu belirten Fakıbaba, "Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.
Programda Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Ersoy da yer aldı.
28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı