Bakan Eroğlu: “Ormana hayvanların girmesine izin verilmiyordu”

Bakanların gelişi,
Bal Üretimi Basın Toplantısı Toplantı Hayvan 

-Bakanların valilik makamında görüntüsü,
-hediye verilmesi,
-Bakanların konuşması, detay.

( DÜZCE )- Bakanlar birbirine Düzce balı yedirdi DÜZCE

- Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ormanlara hayvanlar, arılar ve arıcılar sokulmazdı. Bunu kaldırdık şimdi bal ormanları kuruyoruz” dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, Düzce’de yetişen arıların yapmış olduğu balı Bakan Faruk Özlü’ye ikram etti. Ardından Faruk Özlü, Eroğlu’na bal ikram etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı yatırımların temelini atmak için Düzce’ye geldi. İlk olarak Düzce Valiliğini ziyaret eden bakanlar burada basın toplantısı düzenledi.
Bakan Faruk Özlü Düzce’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından önemli yatırımların yapıldığını açıkladı.
Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye’de ilk bal ormanını Düzce’de kurulduklarını bu sayede bal üretiminde Dünya’da 2. sıraya yükseldiğini söyledi.

“Daha önce ormanlara hayvanlar, arılar ve arıcılar sokulmazdı” diyen Bakan Eroğlu, şunları aktardı; “Bunu tamamen kaldırdık. Dedik ki her şey millet için insanı yaşat ki devlet yaşasın. Dolayısı ile ilk defa ben talimat verdim orman teşkilatına talimat verdim. Bundan sonra aracılara desteği biz vereceğiz. Bal ormanı kuracağız. Şaşırdılar bal ormanı ne demek? Bal ormanı alanda yeri hazırlamak. Çam balı yada kestane balı. Oraya ne istiyorlarsa dikeceğiz. Bu sayede Türkiye dünyada ikinci sıraya yükseldi. Çok kısa zamanda 8-10 yılda Türkiye büyük bir mesafe kayıt etti. Buna da ilk kez Düzce’nin Yığılca ilçesinden başladık. Hatta ben Yığılca’ya gittiğim zaman orada çok güzel bir alan var. Şifalı bitkiler var. Yığılca’da çok kısa sürede bir bal ormanı kurun. Bu bal ormanı kuruldu. Atta o kadar muhteşem ki Yığılca bal Köy markası oluştu. Bu sertifikalı ve şifalı bir bal.” Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ile Bakan Özlü Yığılca Bal Ormanlarında yetişen baldan birbirlerine kaşıkla ikram ettiler. Her iki bakan daha sonra Düzce’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Düzce’de yapılacak olan 9 tesis için toplu temelini attılar.
7 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı