Bakan Elvan ve Vali Su'nun adını kullanarak vatandaşları dolandırdı

Emniyet Müdürlüğünün tabelasından görüntü
Sahte Kimlik Akalan Dolandırıcılık 

-Şahsın emniyetten çıkarılması
-Arabayla Adliyeye sevk edilmesi
-Emniyetten görüntü

( MERSİN )- Mersin'de Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Vali Ali İhsan Su'nun adını kullanarak, vatandaşları işe yerleştirme vaadiyle dolandıran bir kişi, suç üstü yakalandı- Şahsın cezaevi firarisi olduğu, 4 dolandırıcılık dosyasından arandığı ortaya çıktı MERSİN

- Mersin'de Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Vali Ali İhsan Su'nun adını kullanarak vatandaşları işe yerleştirme vaadiyle dolandıran bir kişi, suçüstü yakalandı. Şahsın cezaevi firarisi olduğu, 4 dolandırıcılık dosyasından arandığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Mersin'de B.K. isimli bir kişi Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun adını kullanarak işe yerleştirme vaadiyle B.A. isimli vatandaştan 2 bin lira para talep etti. Bunun üzerine B.A. durumdan şüphelenerek Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yandol Büro Amirliği'ne gelerek şikayetçi oldu. Poliste şahsı suç üstü yakalamak için bir kafede buluşma ayarlayarak, müşteki şahsın şüpheliye para verdiği anda operasyon düzenledi.
Suç üstü yakalanan şüpheli B.A.'nın sorgulamasında E.Ö. isimli vatandaştan 5 bin, A.Y. ile D.Y. isimli vatandaşlardan da 15 bin lira yine bu yolla para aldığı belirlendi. Şahsın ayrıca Niğde Açık Cezaevinden kaçtığı, 4 dolandırıcılık dosyasından da arandığı belirlendi. Şahsın üzerinde ayrıca İ.A. üzerine düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Emniyetteki ifadesi tamamlanan şahıs, adliyeye sevk edildi.
26 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı