Bakan Albayrak ile çekilen fotoğraf tartışma konusu oldu

CHP’li büyükşehir belediye başkanının konuşması
Belediye Başkanı Hatıra Fotoğrafı Kalaba Alabalık Konferans 

-Süleymanpaşa Belediye Başkanının açıklaması
-Valinin açıklaması
-Toplantılardan detaylar

( TEKİRDAĞ )- Belediye başkanlarının saygı tartışmasına Vali son noktayı koydu TEKİRDAĞ

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Tekirdağ ziyaretinde AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile çekildiği fotoğraf CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından tartışma konusu oldu. Belediye başkanlarının saygı tartışmasına Tekirdağ Valisi son noktayı koydu. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ bir konferansa katılmak üzere gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın daha sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i ziyareti sonrasında AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile çekildiği fotoğraf CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından tartışma konusu oldu. Valinin fotoğrafta geri kaldığı iddiaları üzerine konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım yaşanan fotoğraf tartışmasına son noktayı koydu. Vali Yıldırım, “Biz ne olduğunu anlamadık bile biz kapıdan çıkarken oradaki yığılma niyeymiş diye bakarken, fotoğraflar çekildi. Yani sorulsa bunun böyle olduğunu söyleyeceğiz zaten” dedi.
“Bunu yaptığımız zaman biz devlete karşı yıpratıcı oluruz” Fotoğrafla ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı ziyareti sonrasında sağında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in ve solunda AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın olduğunu ama Tekirdağ Valisinin 3 adım geride olduğunu ifade ederek, “3 arkada sayın valimizin başı gözüküyor ve sayın kaymakamımızın başı gözüküyor. Olmaz arkadaşlar yani bunu yaptığımız zaman biz devlete karşı yıpratıcı oluruz. Bu fotoğrafı takdirlerine sunuyorum” diyerek TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un kendisini ziyaret ettiği sırada bir fotoğrafı örnek verdi. “Burada planlı bir fotoğraf yok” Daha sonra konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “O günkü fotoğrafla ilgili şöyle bir durum oldu. Şunu bir kere herkesin çok net öğrenmesi lazım. AK Parti’de bakanmış, vekilmiş, belediye başkanıymış herkes eşit. Kimsede kibir yok. Kendini kibir makamında görenler bizim aramızda barınamıyorlar. O gün Berat Bakan’la kapıdan çıkarken ‘Sayın bakanım burada merdivenlerde hatıra fotoğrafı çekiliyoruz. Bir kare alabilir miyiz dediğimizde ben halbuki bunu kendim için söylemiştim. Ama arkaya bir baktığımızda gerçekten bir sürü isim geride kalmıştı. Burada planlı bir fotoğraf yok. Dolayısı ile hani vali bey geride bırakılmış, öyleymiş Vali Bey’de az çok oda beni tanıdı. Benim böyle bir haddimde de olmaz. Yaşça da benden çok büyük çokta seviyorum kendisini. Bence Tekirdağ’da bugüne kadar görev yapmış en iyi valilerden biridir. Kadir Abi ne kadar kızarsa kızsın onun anladığı anlamda ukalalık ve terbiyesizlik anlamında, aşağılamak anlamında bu ifadeyi kullanmıyorum. Kullanacak olursan kimler için kullanacağımı da ilk Kadir Abi bilir” diye konuştu.
“Arkadan gelirken niye durdu bu insanlar diye bakarken çekilmiş” Fotoğraf karesi ile ilgili konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise “Özellikle o fotoğraf meselesini söyleyeyim size. O Fotoğrafta içeride sayın bakanımız konuştu ve görüşmelerde bulundu. Hep beraber çıkıyoruz. Tabi ki biz yol verdik sayın bakanımız önden çıktı. Bizde onların arkasından geliyoruz. Küçücük bir kapından geçiyorsunuz. O kalabalık oradan geçiyor. Birde arada bekleyenler var. Onlar bizden daha avantajlı Onlarda sayın bakanımız çıkar çıkmaz peşine takılmışlar. Aşağıda basınımız var. Birden bire fotoğraf çekilelim demişler. Biz ne olduğunu anlamadık bile biz kapıdan çıkarken oradaki yığılma niyeymiş diye bakarken, fotoğraflar çekildi. Yani bizim poz verdiğimiz falan yok. Vaziyet aldığımız söz konusu değil. Yani sorulsa bunun böyle olduğunu söyleyeceğiz zaten. Ama bu fotoğraf karesi üzerinde pek çok kimse yorum yaptı polemik yaptı. Biz orada poz vererek durmadık ki. Arkadan gelirken niye durdu bu insanlar diye bakarken çekilmiş. Bakın fotoğrafa biz orda durmadık, fotoğraf çekileceğini bile bilmiyorduk. Biz sayın bakana ulaşmaya çalışıyorduk. Dışarıdan o kalabalık arkadaşından geçi verince biz onlardan da geride kaldık” dedi.
Vali Yıldırım konuşmasının devamında, “Sayın bakanımız beni davet eti. İl Valisi olarak bizde sayın bakanımızın yanına gittik. Burada sayın bakanımız başkalarını da davet ettiyse ev sahibi istediğini davet eder. Biz karışamayız” diyerek açıklamasını noktaladı. (HLD-
10 Ocak 2020 Cuma günü yayınlandı