Bağdat Caddesi'nde klasik otomobillerden 'Zafer' konvoyu

Klasik arabaların başlangıç alanına gelmesi
Sahil Yolu Ulusal Bayramlar Klasik Otomobil Ulusal Bayram Dernek Başkanı 

-Dernek Başkanı Serkan Okay röportaj
-Konvoydan görüntü
-Detay görüntü

( İSTANBUL ) Bağdat Caddesi'nde klasik otomobillerden "Zafer" konvoyu- Klasik otomobiller Zafer Bayramı’nda yollara çıktı- İKOD Başkanı Serkan Okay: “Yarım asrı devirmiş otomobillerle zafer turumuzu attık” İSTANBUL

- Klasik otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yollara çıktı. Türk bayraklarıyla süslenen 100'ün üzerinde klasik otomobilin Bağdat Caddesi'nde oluşturduğu ‘Zafer Konvoyu' vatandaşlara nostaljik anlar yaşattı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen 100’ün üzerinde klasik otomobil, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla renkli görüntüler oluşturdu. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) tarafından düzenlenen programa dernek başkanı Serkan Okay ve klasik otomobilseverler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Klasik otomobiller Maltepe sahil yolunda konvoy oluşturarak, Bağdat Caddesi'nden geçerek Kalamış Meydana geldi. Yolda renkli görüntüler oluşturan otomobiller, vatandaşlara da nostaljik anlar yaşattı. “Yarım asrı devirmiş otomobillerle zafer turumuzu attık” İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, konvoyda 100’ün üzerinde aracın olduğunu belirterek, “Tüm ulusal bayramlarda olduğu gibi bugün de kulüp olarak Zafer Bayramımızın 96’ncı yıldönümü adına klasik otomobillerimizle birlikte zafer konvoyu oluşturmak adına buradayız. Öncesinde İstanbul Park Formula1 pistinde zafer turumuzu attık. Aslında pist yarış araçlarına uygun ama bugün değişik bir formatta bir döneme damgasını vurmuş, yarım asrı devirmiş, estetiği, konforu, sürati bir arada bulunduran bu estetik harikası araçlarla zafer turumuzu attık” dedi.
“Milli birliğimize katkıda bulunuyoruz” Okay, 10 yıl boyunca ulusal bayram kutlamalarında klasik otomobilseverleri bir araya getirdiklerini söyleyerek, “Tüm ulusal bayramlarda olduğu gibi bugün de coşkulu bir şekilde geçiyor bayram. Milli birlik ve beraberliğimize katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz. Bu birlik ve beraberliğe de ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı. Program, Kalamış'ta son buldu.
30 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı