Babasının DEAŞ'a verdiği kız çocuğunun dramı

DEAŞ operasyon görüntüsü
Terör Saldırısı Adli Kontrol Kız Çocuğu Terör Örgütü Kanlı Saldırı 

-Genel ve detay görüntü
-Muhammet Ali Bulanık'ın en başta çıkartılması
-Polis aracına getirilmesi
-Adliyeye sevk
-Kız çocuğunun fotoğrafı

( ADANA -HD)- Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yapılan operasyon sonucu tutuklanan bir kişinin, 11 yaşındayken DEAŞ'a gönderdiği kızının bir süre sonra YPG'ye esir düştüğü ve şu anda da Bağdat'ta cezaevinde olduğu belirlendi- Operasyonda tutuklanan baba Muhammet Ali B.'nin kayıp olan kızının Irak'ın başkenti Bağdat'taki bir cezaevinde olduğunu gözaltındayken öğrendi ADANA

- Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yapılan operasyon sonucu tutuklanan bir kişinin, 11 yaşındayken DEAŞ'a gönderdiği kızının bir süre sonra YPG'ye esir düştüğü ve şu anda da Bağdat'ta cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentteki ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ kutlamalarını hedef alıp, kanlı saldırılar planladığı öne sürülen terör örgütü DEAŞ’a yönelik 29 Nisan’da operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda ilk etapta 8'i Türk, 7'si Suriyeli 15 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan 15 kişiden 3’ü tutuklanırken, 12’si de ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında yer alan Muhammet Ali B.’nin, (28) 2016 yılında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik ‘bomba yüklü araç’ ile gerçekleştirilen, 2 polisin şehit olduğu, 18’i polis 22 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardında tutuklanıp cezaevine gönderildiği ortaya çıkmıştı. Ancak Muhammet Ali B. hakkındaki bilgiler bununla da sınırlı kalmadı. "2015 yılında da tutuklanmış" Muhammet Ali B.’nin, 2015 yılında yine Gaziantep’te taksicilik yaparken, örgütle bağlantısı olan yabancı uyruklu 2 kişiyi otogara götürürken, polisin düzenlediği operasyonda yakalanıp tutuklandığı bilgisine ulaşıldı. Zanlının, babasıyla birlikte aynı cezaevinde 4 ay tutuklu kaldığı, bu süreçte de o dönem 11 yaşında olan kızı Z.B. ile oğulları A.B. ve İ.B.’nin, annesi ve kardeşlerini Suriye’ye gönderip, DEAŞ’a katılmalarını sağladığı ortaya çıktı. Suriye'de bir süre DEAŞ'ın hakim olduğu şehirlerde kalan aile daha sonra DEAŞ güç kaybetmeye başlayınca yer değiştirmek zorunda kaldı. Kız çocuğu YPG'nin eline düştü Yer değiştirme sırasında Suriye’den Irak’a kaçmak isterken aile bireyleri kaçıp kurtuldu. Ancak Z.B. YPG'nin eline düştü. Esir olan Z.B. bir süre YPG'lilerin elinde kaldı. YPG'liler diğer esirlerde olduğu gibi kız çocuğunu da Telafer kentine Irak Ordusu’na sattığı öğrenildi. Şu anda 14 yaşında olan Z.B.’nin, daha sonrada Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir cezaevine konulduğu öğrenildi. Bu arada Z.B.'nin annesi, kardeşleri ve amcalarına ise ne olduğu bilinmiyor. Bağdat yönetimi konsolosluğa bildirdi Bu arada Bağdat yönetimi Türk Konsolosluğuna Bağdat'ta cezaevinde bir Türk kız çocuğu olduğunu ancak kimliğinin belli olmadığını bildirdi. Bunun üzerine konsolosluk çocuğun kimliğini belirlemeye çalıştı. Yapılan çalışmalarda kız çocuğunun isminin Z.B. olduğunu ailesinin Gaziantep'te yaşadığını söyledi.

Ancak polis Gaziantep'te aileye ulaşamadı. Gözaltında kızının cezaevinde olduğunu öğrendi Bu arada, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1 Mayıs öncesi eylem yapma ihtimaline karşılık terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda kız çocuğunun babası Muhammet Ali B.'de gözaltına alındı. Muhammet Ali B. İfadesinde 2015 yılında ailesini DEAŞ'a katılması için Suriye'ye gönderdiğini söyledi.

Bunun üzerine polis ailesinde kimler olduğunu sorunca Bağdat'ta cezaevinde tutulan kız çocuğu ile B.'nin verdiği çocuklardan birinin yaş aralığı tuttuğu için cezaevinde bulunan kız çocuğunun fotoğrafı gösterildi. Muhammet Ali B. fotoğraftaki kız çocuğunun kızı Z.B. olduğunu söyledi.

Muhammet Ali B. kızının Türkiye'ye getirilmesini istedi. Polis bunun üzerine konsoloslukla görüşerek kız çocuğunun ailesinin bulunduğunu ve kimliğinin belli olduğunu bildirdi. Şimdi babasının eliyle 11 yaşında DEAŞ'a katılan, 12 yaşında cezaevine düşen Z.B.'nin kurtarılması bekleniyor.
6 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı