Bab'ın kurtarılmasının birinci yılı kutlandı - BAB

- Bab'ın kurtarılmasının birinci yılı münasebetiyle düzenlenen etkinlik - Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Esmer'in etkinlikteki konuşması - Sinevizyon gösterimi - Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Esmer'in Bab'da bir okulu ziyaret etmesiFırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Bab ilçesinin özgürleştirilmesinin birinci yılı dolayısıyla Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Esmer katılımıyla ilçede açılışlar ve etkinlikler gerçekleştirildi.
TSK ve ÖSO birliklerinin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 23 Şubat 2016'da ilçeyi DEAŞ terör örgütünden kurtarmasının 1. yıldönümü vesilesiyle Bab merkezinde bazı etkinlikler düzenlendi.
Bazı ÖSO komutanlarının da yer aldığı etkinlikte harekatı ve ilçenin kurtuluşunu anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.Kutlama çerçevesinde ilçe merkezinde böbrek hastaları için kurulan diyaliz merkezinin yanı sıra Türkiye tarafından restorasyonu tamamlanan bir ilkokul ile park törenle hizmete açıldı.
Restorasyon Diyaliz Merkezi Terör Örgütü 

27 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı