'Azerbaycan Dostluk Parkı' yenilendi - İSTANBUL

"Azerbaycan Dostluk Parkı" yenilendi - İSTANBUL - Genel detaylar - Konuşmalar - Törenden detaylar - Açılış detayları - Ağaç dikilmesi"Azerbaycan Dostluk Parkı" yenilendi - Beşiktaş Belediyesi tarafından yenilenen "Azerbaycan Dostluk Parkı", Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında açıldıİSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediyesi tarafından yenilenen "Azerbaycan Dostluk Parkı", Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında açıldı.Fulya'da bulunan parkı açılışında, İstiklal Marşı ile Azerbaycan milli marşları okundu.Burada konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti'nin İstanbul Kültür Konsolosu Esmira Hüseyinala, bu sene Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Bu yıl dünyanın ve Türkiye'nin bir çok yerinde etkinliklerin düzenlendiğini aktaran Hüseyinala, Beşiktaş Belediyesi tarafından onarım ve bakım çalışmaları yapılan parkın, yeniden açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Tahir Toğaç ise ''Gönüllerin beraber olduğu bu ortamda burayı bir yeşil alan değil, bir yürek olarak kabul edelim." dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek parkın açılışı yapıldı.Açılışta gösteri yapan Azerbaycan halk oyunları ekibi, büyük beğeni topladı.Parkta günün anısına, fidan dikimi gerçekleştirildi.
Açılışa, bazı ülkelerin başkonsolosları ile çok sayıda kişi katıldı.

Halk Oyunları 

30 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı