Ayvalıklı yoksullara Ege’nin karşı yakasından anlamlı destek

Karşılaşmadan ensantaneler
Futbol Maçı Hatıra Fotoğrafı Futbol Takımı Dostluk Köprüsü Gönül Köprüsü 

-Karşılaşma sonrasında toplu detaylar
-Karşılaşma sonrasında her iki takımın oyuncularının Yunan ekibinin getirdikleri yiyecekleri yemelerine ait detaylar
-Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı ile RÖP.
-Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova ile RÖP.
-Pallesviakos Takımı Onursal Başkanı Yorgos Ampelikiotis ile RÖP.
-Pallasviakos vetaran takımının Kaptanı Stalios Balis ile RÖP.

( BALIKESİR -HD) BALIKESİR

- Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Yunanistan’ın Midilli Adası takımlarından Pallasviakos Kulübü’nün emektar (vetaran) futbol takımı ile Ayvalıkgücü Belediyespor’un emektar futbol takımı dostluk maçı yaptı. Maç sonrasında Yunanlı sporcular beraberinde getirdikleri gıda ve ihtiyaç malzemelerini ilçedeki yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere Ayvalık Şefkat Evleri Derneği’ne bağışladı. Ayvalık Belediyesi’ne ait Sarızeybek Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen halı saha karşılaşmasında; Pallasviakos veteranları, Ayvalıkgücü Belediyespor vetaran takımını 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın sonrasında her iki takımın oyuncuları birlikte poz vererek hatıra fotoğrafı çektirerek Ege’nin iki yakası arasında kurulan dostluk köprüsünün en güzel örneklerini gösterdi. Dostluk maçının ardından her iki takımın oyuncuları Sarızeybek Tesisleri’nde Yunan ekibinin getirdiği kurabiye ve kuru pastaları paylaşarak birlikte çay-kahve eşliğinde yiyerek karınlarını doyurdu. Etkinliğin ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı, dostluk maçının organize edenlerden Pallesviakos Takımı Onursal Başkanı Yorgos Ampelikiotis ile Ege’nin her iki yakasında gönül köprüsü kurmakta duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu kez de derneğimizin bünyesindeki ihtiyaç sahibi yoksullar için bir futbol maçı organizasyonu yaptılar. Yunanlı ekip karşılaşmaya beraberinde getirdikleri gıda ve erzak paketleriyle geldi. Kendilerine müteşekkirim” dedi.
Organizasyona tam destek veren Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova da, Midilli’nin Pallosviakos Kulübü’nün sık sık Ayvalık’a gelerek benzeri müsabakaları düzenlediğini hatırlatarak, “Bu güzel dostluğu pekiştirmek adına bugün bir kez daha böylesi anlamlı bir yardımlaşmayı hayata geçirmiş olduk” ifadelerini kullandı. Yunanistan’ın Midilli Adası spor kulüplerinden Pallesviakos’un Onursal Başkanı Yorgos Ampelikiotis ise; böylesi bir organizasyonu düzenlediği için Ufuk Ova ve arkadaşlarına teşekkür ederek, “Bundan sonraki programlarda, Ayvalık’ta yapacağımız bu tür müsabakalarda Şefkat Evleri Derneği’ne sürekli aynı destekleri vereceğiz. Bu güzel organizasyonun yapılmasına vesile olan Fatma hanıma da ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Pallasviakos vetaran takımının Kaptanı Stalios Balis de, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, kendilerini de bu güzel organizasyona davet eden herkese şükranlarını sundu.
4 Şubat 2018 Pazar günü yayınlandı