Ayvalık'ta balıkçı teknesinin batması - Volkan Çanakçı'nın cenazesi toprağa verildi - BALIKESİR

- Cenazeye katılanlara ait detaylar - Cenaze namazının kılınması - Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile röportaj - Cenazenin omuzlarda götürülerek cenaze aracına konulması ve cenazeyi takip eden vatandaşlarBALIKESİR (AA) - 3 mil açıkta batan teknenin 250 metre yakınlarında ve yaklaşık 30 metre derinlikte dalgıçlar tarafından cesedi bulunan Volkan Çanakçı (28) için Saatli Camisi'nde tören düzenlendi.
Genç balıkçının cenaze törenine, babası İsmail İsmet, annesi Nilüfer ve ağabeyi Güçlü Çanakçı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve vatandaşlar katıldı.
Bekar olduğu öğrenilen Çanakçı'nın cenazesi, burada kılınan namazın ardından ilçe mezarlığına defnedildi.Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, teknenin batmasıyla ilçeye büyük bir ateş düştüğünü söyledi.

"Gencecik çocuklardı. Ekmek kavgası için zor bir iş yapıyorlardı." diyen Gençer, Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Halen daha denizde aranan iki balıkçı kardeşimiz için de umutlarımız tabii ki sürüyor. Belki bir adaya ya da Yunanistan'ın Midilli Adası'na sığınmış olabileceklerini umut ediyoruz. Şu anda bütün Ayvalık halkının içi kan ağlıyor. Çok ama çok üzülüyoruz." ifadelerini kullandı.
Cenaze Nani Cenaze Aracı 

30 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı