Ayvalık’ta 8 yaşındaki çocuk beş yıldızlı turistik otelin havuzunda boğuldu

Otele ve otelin havuzlarına ait detaylar (Dron görüntüsü)
Boğulma Vakası 5 Yıldızlı Otel Küçük Kız Küçük Çocuk Cenaze Aracı 

-Ayvalık Devlet Hastanesi acil servis ve morg detayları
-Baba Yaşar Kaya ve 4 yaşındaki küçük kızının acil servisten çıkarken detayları
-Cenaze aracı detayı ve morgdan 8 yaşındaki çocuğun tabutunun cenaze aracına konulmasına ait detayları
-Cenaze aracının gidişine ait detaylar

( BALIKESİR ) BALIKESİR

- Bursa’dan gelip, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki turistik bir otelde tatil yapmak isteyen Kaya Ailesi’nin tatili ilk günden kabusa döndü. Alınan bilgiye göre; merkezi İstanbul’da olan büyük bir zincir otelin Ayvalık’taki kompleksine tatil yapmak için Bursa’dan biri 8 diğeri 4 yaşında iki çocuklarıyla gelen Yaşar Kaya ile Semra Kaya çifti, otelde öğle yemeklerini yedikten sonra odalarında küçük kızlarının temizliği için odalarına çıktılar. Ancak 8 yaşındaki oğulları Berkay, odaya gelmeyip çocukların girdiği havuzda yüzmek istediğini söyledi.

Bunun üzerine anne ve babası da Berkay’ın bu isteğini yerine getirip, O’nu çocuk havuzunun kenarında bırakarak, odalarına çıktılar. Bir süre sonra Kaya çifti; küçük çocukların yüzdüğü havuzun hemen yanındaki yetişkinlere ait havuzun kenarında 8 yaşındaki çocukları Berkay’a otelin müşterilerinden 3 doktorun müdahale ettiğini duyunca koşarak havuzun yanına gittiler. Minik Berkay, büyüklerin bulunduğu havuza girmiş ve yüzmeyi de bilmediği için suda çırpınmış ve bol miktarda su yutmuştu. Havuzda yüzenlerin minik çocuğun boğulmakta olduğunu son anda fark etmeler üzerine minik çocuk havuzdan çıkarılmış ve havuzun kenarında otelin müşterisi doktorlar tarafından müdahale edilmeye çalışıldı. Olay yerine gelen bir ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 8 yaşındaki Berkay Kaya yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastaneye koşan Kaya çifti büyük evlatları Berkay’ın hayatını kaybettiğini duyunca sinir krizleri geçirdi. Anne Semra Kaya’ya hastanede müdahale edilirken, baba Yaşar Kaya ise 4 yaşındaki kızı ile metanetini korumaya çalıştı. Hastane morguna gelen savcı minik Berkay’ın cesedi üzerinde incelemelerde bulunduktan sonra Berkay’ın naşını otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Ayvalık’ın 5 yıldızlı otellerinden biri olan tesisin genel müdürü Hakkı Morgül yaptığı açıklamada minik Berkay’ın bedeninde herhangi bir darp bulunmadığını ve olayın tamamen boğulma vakası olduğunu söyledi.

Olayı anlatan Genel Müdür Morgül, “Aile otelimize yeni giriş yaptıktan yaklaşık iki buçuk saat sonra bu olay meydana gelmiştir. Aile odalarına çıkmadan önce minik çocuğu, tesisimize ait küçük çocukların girdiği havuzun kıyısında bıraktıklarını söylediler. Ancak daha sonra çocuk muhtemelen büyük havuza girince bu talihsiz olay yaşandı. Minik çocuğa ilk müdahaleyi havuzda bulunan müşterilerimizden biri müdahale etti. Kendisinin doktor olduğunu söyleyen bu müşterimiz cankurtaranımızdan tıbbi çanta istedi. Cankurtaranımız da hemen bu çantayı kendisine getirdi. Çocuğa müdahale eden doktora, o sırada otelimizde bulunan Ayvalık Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir hemşire ile bizim kadrolu hemşiremiz de yardım etti. Ambulans gelene kadar çocuğa suni teneffüs ve kalp masajı sürekli yapıldı. Ama sonradan hastaneye kaldırılan minik çocuğun hayatını kaybettiğini öğrendik. Çok üzgünüz” diye konuştu.

8 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı