Ayvacık depremini panelde andılar

panelden detay görüntü
Depremzede Artçı Sarsıntı Doğal Afet Öğrenciler Deprem Anı 

-tiyatro gösterisinden detay
-konuşmalardan detay

( ÇANAKKALE ) ÇANAKKALE

- Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem 1 yıl sonra düzenlenen panelle anıldı. Ayvacık Beledisi tarafından düzenlenen panel Ayvacık Konferans Salonu’nda yapıldı. Kaymakam Hakan Hakyemez, depremin ilk anından bu yana depremzedelerin yanında olduklarını ifade etti.
Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin de yaptığı konuşmada, “Tam bir yıl evvel sabah saatlerinde bir sarsıntıyla uyandık. Şiddetli bir sarsıntıydı. Depremden sıra süre sonra köylerimize ulaştık ve depremzedelerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Depremde 11 köyümüzde ciddi tahribat oluşmuştu. Valiliğimiz, kaymakamlığımız, AFAD ve Kızılay ekiplerimizle beraber koordinasyon içerisinde depremin ilk yaralarını sarmaya başladık. Bakın deprem gibi doğal afetler bir anda oluşabilecek afetler. Biz vatandaşlarımızı deprem sonrasında uyardık, sakın evlere girmeyin diye, onlar da bizi dinledi. Bakın deprem sonrasında yaşanan artçı sarsıntılarda hasarlı evler de yıkıldı. Ben hep söylüyorum, depremlere hazırlıklı olmalıyız. Acil müdahale gerektiren durumlarda halkımızın hassas olması gerekir. Her an her şey başımıza gelebilir. Davranış biçimlerini iyi öğrenmemiz lazım. Bugün depremler bitmiş olabilir mi? Kısmi depremler sürüyor. Dün gece Ayvacık açıklarında 2.9 ve 2.3 şiddetinde 2 deprem oldu. Her an bu risk devam ediyor. Bizim her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Depremzedelerimizin yaralarının bir an önce sarılması için bilimsel çalışmalarla beraber devletimiz depreme dayanıklı evlerin yapımına devam ediyor. Çağımıza uygun olarak yapılan evler kısa zamanda hak sahiplerine verilecek” dedi.
Konuşmaların ardından Ayvacık Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı deprem anı ve sonrası konulu tiyatro gösterimi yapıldı. Daha sonra ise panele katkı sağlayanlara plaketleri takdim edildi.
6 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı