'Ayrım gayrım yapmadan hizmet götürmek için söz verdik' - BİTLİS

"Ayrım gayrım yapmadan hizmet götürmek için söz verdik" - BİTLİS - Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'ın konuşması"Ayrım gayrım yapmadan hizmet götürmek için söz verdik" - Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay: - "Bütün hemşehrilerimize ayrım gayrım yapmadan hizmet götürmek için söz verdik. Görev süremizde bu böyle devam edecek. Bitlis 'e hizmet edebilmemiz için bütün hemşehrilerimizin desteği lazım"BİTLİS (AA) - Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, "Bütün hemşehrilerimize ayrım gayrım yapmadan hizmet götürmek için söz verdik. Görev süremizde bu böyle devam edecek. Bitlis 'e hizmet edebilmemiz için bütün hemşehrilerimizin desteği lazım." dedi.
Basın mensuplarıyla Bitlis Öğretmenevi'nde bir araya gelen Tanğlay, yüzde 44 oy oranı ile belediye başkanı seçildiği seçimleri geride bıraktıklarını söyledi.

İşleri hızlandırmak için sahada yapılması gerekenleri ve eksiklikleri rapor haline getirdiklerini ifade eden Tanğlay, "Kızılcahamam Kampı'nda Cumhurbaşkanımızın direktif ve emirlerini aldık. Onları inşallah sahada uygulayacağız." dedi.
Tanğlay, şöyle devam etti:"5 yıldır belediye bizde değildi. Belediyede sıkıntılar var. Özellikle belediyenin geliri çok olmadığı için hem mali hem de idari konuda sıkıntılar var. Bunlara çözüm üretme noktasında yol haritamızı çizdik. İnsanlara gönlümüzü açacağız, halkımızdan ve hemşehrilerimizden beklentimiz onlar da bize gönüllerini açsın. Bütün hemşehrilerimize ayrım gayrım yapmadan hizmet götürmek için söz verdik. Görev süremizde bu böyle devam edecek. Bitlis 'e hizmet edebilmemiz için bütün hemşehrilerimizin desteği lazım. El birliği olması lazım."Bugün "Başkan Mahallemizde" projesini Yükseliş Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek başlatacaklarını bildiren Tanğlay, kadınlar için hazırladıkları ve her ay düzenli yapılacak "Kadınlar Matinesi" projesinin de hayata geçirileceğini ifade etti.
Tanğlay, ramazanın birinci gününden itibaren iftar çadırı kuracaklarını, teravih namazından sonra şenliklerin çok güzel geçmesi için çalıştıklarını dile getirdi. - "Bir an önce altyapıyı bitirmek istiyoruz"2012'de yapımına başlanılan ancak 2014'de iptal edilen alt yapımı çalışmalarına 2018'de yeniden başlandığını anımsatan Tanğlay, "Yaklaşık yüzde 30'luk bir çalışma var. Bunu hızlandırmak için yüklenici firmadan 7 ekip istedik. Şu anda bütün mahallelerimizde çalışma var. Bir an önce alt yapıyı bitirmek istiyoruz." diye konuştu.
Tanğlay, TOKİ bölgesinde yağmur suyu ve kanalizasyonla ilgili sıkıntıları çözmek için bin 500 metre kanalizasyon hattını yenileyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:"Yükümüzün ağır olduğunu söylüyoruz. Belediyeyi devraldık, tabii borç var. 'Borç var çalışamıyoruz' mantığında değil, insanlarımızın da bilmesi gerekiyor. Şu an itibarıyla Bitlis Belediyesinin tahakkuk etmiş borcu 100 milyon civarında. Altyapı çalışmasının bitmesiyle bu yıl sonunda belediyeye getireceği külfet 90 milyon civarındadır. Bu yıl sonuna kadar Bitlis Belediyesinin tahakkuk etmiş borcu 190 - 200 milyon arasında olacak gibi görülüyor. Kızılcahamam Kampı'nda bakanlarımızla görüştük. Projelerimize desteklerini yine açıkladılar. Bitlis 'e hizmet etmeye, gönül almaya ve gönül köprüleri kurmaya geldik."Belediyenin 250 bin lira civarında elektrik giderinin olduğunu, bunun için "Güneş Enerjisi" projesini başlattıklarını vurgulayan Tanğlay, "Kendi enerjimizi sattığımızda 200 bin lira civarında belediyemizi tasarrufa geçirmiş olacağız. Gelir getirici kaynaklar kullanarak belediyemizi bu konuda kalkındıracağız." ifadesini kullandı. - "İstihdamla ilgili büyük sıkıntımız var"Belediyede personel fazlalığı bulunduğunu, kim olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun kimseyi işten çıkarmayacaklarını belirten Tanğlay, ancak çalışmayan ve belediyeye faydası olmayanlarla da yollarını ayırabileceklerini kaydetti.
Bitlis 'te istihdamla ilgili büyük sıkıntılar olduğunun altını çizen Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, şu değerlendirmelerde bulundu:"İstihdamla ilgili Tekstil Kent projemiz ilerliyor ve herhangi bir sıkıntımız yok. Tatvan Devlet Hastanesinin yanındaki araziyle ilgili işlemler bitmek üzere. Protokol imzası kaldı. Ramazanda veya sonrasında parselleri yaparak bu yıl Bitlis Belediyesi, İl Özel İdare ve Tatvan Belediyesi ile orada insanların çalıştırabileceği alanları oluşturacağız. Bitlis li hemşehrilerimizi ve büyük firmaları buraya davet edeceğiz."
Teravih Namazı Belediye Başkanı Kanalizasyon İşten Çıkarma İftar Çadırı 

3 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlandı