Aydınlı öğrenciler yaşlıları evlerinde ziyaret ediyor

Milli eğitim müdürü evi ziyaret
Alışveriş İmam Hatip Okulları Öğretmenler Rehber Öğretmen Öğrenciler 

-Yaşlı ile sohbet
-Rukiye Yılmaz röportaj
-Bilal Yılmaz Çandıroğlu röportaj
-Rukiye Akay röportaj

( AYDIN )- ‘Asım’ın Nesli’ projesiyle öğrenciler yaşlıları ziyaret ediyor AYDIN

- Aydın’da yürütülen “Asım’ın Nesli” projesi kapsamında öğrenciler, her hafta bir yaşlıyı evinde ziyaret ederek temel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oluyor. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Asım’ın Nesli projesi kapsamında Aydın Şehit Orkun Alp Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrenciler, rehber öğretmenleri eşliğinde önceden belirlenen yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşları haftada bir kez ziyaret ediyor. Öğrenciler bu ziyaretlerde yaşlılara Kuran-ı Kerim okuyor, onlarla sohbet ederek yalnızlıklarını gideriyor. Projesi kapsamında son olarak Efeler ilçesindeki evinde yalnız yaşayan 69 yaşındaki Fikriye Yılmaz’a ziyaret eden öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Karaköse ve Aydın Şehit Orkun Alp Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Zeynep Özcan da eşlik etti. 10’uncu sınıf öğrencileri Rukiye Akay ve Efşan Nur Kural'ın sohbet ettiği Rukiye Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, maddi açıdan hiçbir sıkıntısı olmadığını ama manevi olarak hatırlanmanın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Böyle bir projeyi hayata geçiren yetkililere teşekkür eden Yılmaz, “Çocuklarımıza böyle kişilerle ilgilenmenin ne olduğunu göstermişsiniz. O kadar sonsuz memnunum ki yaşlılar her zaman hatırlanmaya muhtaç. Çevredeki evlatları bizim evlatlar olarak görüyorum, hepsi de bizim. Onlar bizim halimizi hatırımızı sordukları zaman o kadar memnun oluyorum ki dualarımızla onları yükseltiyoruz. Onları da Allah bizler gibi hatırlasın, hatırlayacak nesiller nasip etsin. Bu neslimizin böyle devam etmesi çok güzel bir şey olur” dedi Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise, ‘Asım’ın Nesli’ projesindeki amaçlarının gençleri yaşlılarla buluşturmak olduğunu ifade ederek, “Yalnız yaşayan bir büyüğümüz dahi olsa onların yalnız olmadıklarını, kalbimizde gönlümüzde olduklarını biz bu ziyaretlerimizle, çocuklarımızın onlarla ilgilenmesiyle onlara göstermiş oluyoruz. Kültürel geçmişimiz bizi biz yapan değerlerimizden birisi de büyüklerimize olan saygımızdır. Çocuklarımıza yaparak yaşayarak fedakarlığı, Allah için iş yapmayı bir anlamda öğretmeye çalışıyoruz. Bu şekilde milli ve manevi değerlere hizmet edeceğini düşündüğümüz bir proje. Pilot olarak bu yıl imam hatip okullarımızda başladık. Önümüzdeki yıllarda bütün okullarımıza bu projeyi yaymayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Aydın Şehit Orkun Alp Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Rukiye Akay'da, bu projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.
Akay, şöyle konuştu: “Biz bu proje sayesinde Fikriye teyzemiz gibi daha nice teyzelere veya amcalara ziyarette bulunuyoruz. Onların temel ihtiyaçlarını karşılamasında yardımcı oluyoruz. İstediklerinde alışveriş yaptığı torbaları eve getirmesinde yardım ediyoruz. En önemlisi onlarla sohbet ediyoruz. Onun neslindeki, bizim neslimize geçmesi gereken o kültürü sağlayabiliyoruz. İstediği zaman Kuran-ı Kerim okuyoruz, bilmeyen ve öğrenmek isteyen yaşlılarımıza Kuran-ı Kerim öğretmek için biz ve hocalarımız yaşlılarımızın her daim yardımcısıyız”
9 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı