Avustralya’da Türk Pazar Festivali başladı - MELBOURNE

- Festival alanından görüntüler - Türk Derneği Başkanı Cemal Akdeniz ile röportaj - Tayvanlı Mavis Nguyen ve Kaitlyn Mcfarley ile yapılan röportaj - Melbourne ’da bu yıl 11’cisi düzenlenen Türk Pazar Festivali renkli görüntülerle başladıMELBOURNE (AA) - Avustralya’nın Melbourne kentinde bu yıl 11’incisi düzenlenen geleneksel Victoria Market Türk Pazar Festivali renkli görüntülerle başladı.
Melbourne ’un en fazla bilinen turistik mekanı Queen Victoria Market’te başlayan festivalde Türk el sanatları, kültürü, müziği, sanatı ve mutfağından örnekler sergileniyor.Moreland Türk Derneği tarafından düzenlenen festivalin ilk gününde Avustralyalı Türklerin yanı sıra farklı etnik kökenlerden oluşan Avustralyalıların ilgi gösterdiği festivalde, KKTC'den gelen sanatçılar Anadolu ve Kıbrıs türkülerini seslendirdi.Festivali organize eden Türk Derneği Başkanı Cemal Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk lokumundan gözlemeye, ayrandan dönere, köfteden Türk kahvesine, ebru sanatından turizm satanlarına kadar, festivalde Türkiye’yi tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Akdeniz, ‘’11 yıldır bu alanda, kültürümüzü kültür değerlerimizi en iyi şekilde Avustralya toplumuna ve Türk toplumuna tanıtmak için gayret ediyoruz.’’ dedi.
Festivalde gösterdikleri Türkiye’nin turistik yörelerinin tanıtım videolarının Avustralyalıların yoğun ilgisi ile karşılattığını ifade eden Akdeniz, ‘‘Bu gerçekten bize mutluluk veriyor, çünkü ülkemizin güzelliklerini görmek istiyorlar. Ülkemizin turizm güzelliklerini düzenli bir şeklide tanıtırsak Avustralyalılara Türkiye’ye daha fazla ziyaret gerçekleştireceklerini düşünüyorum.’’ şeklinde konuştu.
- Türkiye’ye seyahat etmek istiyorumTürk halk müziğinden etkilenen ve sahne önünde oynayan Türklerle katılan Tayvan kökenli Mavis Nguyen, ‘‘Bu benim Türk festivaline ilk katılışım, çok ilginç buldum ülkeye (Türkiye’ye) seyahat etmek istiyorum.’’ dedi.
Festivale ilgi gösteren ve sucukların lezzetini çok beğendiğini söyleyen bir başka Avustralyalı Kaitlyn Mcfarley ise, ‘‘Çok lezzetli, benim favorim herkese tavsiye ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.İlki 1997 yılında yapıldıktan sonra gelen talepler üzerine iki güne çıkartılan ve Melbourne festival takviminde yer alan Queen Victoria Market Türk Pazar Festivali yarın sona erecek.
Gözleme El Sanatları Etnik Köken Ebru Sanatı Festival 

10 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı