Avrupalı Büyükelçiler Afrodisias'a akın etti

genel görüntüler
Örenyeri Koordinat İngilizce Öğrenciler Basın Mensupları 

-röportajlar

( AYDIN ) AYDIN

- Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosunun koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Dr. Christian Berger ve beraberindeki Avrupa Birliğine üye 22 ülkenin Büyükelçisi Karacasu’daki Unesco Dünya Kalıcı Mirası Listesinde bulunan Afrodisias Antik Kentini ziyaret etti. Aydın Valiliği tarafından 2018 Afrodisias Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Dr. Christian Berger ve Avrupa Birliğine üye 22 ülkenin Büyükelçisi ve eşleri ile birlikte elçilik görevlileri katıldı.
Müze önünde çiçeklerle karşılanan heyete yöresel sanatçı ve efe ekibi gösterilerini sundu. Örenyeri ve müze gezildi Afrodisias Müzesi ve örenyerinin gezilmesi ile başlayan programda Büyükelçilere Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı eşlik etti. Müze Müdürü Baran Aydın’ın İngilizce tercümesi ve her ülkenin kendi diline tercümesini sağlayan aparatlar yardımıyla müze ve ören yeri gezildi. Hazırlanan yöreye özgü nar ekşisi ve pideler Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu Turizm bölümü öğrencilerinin sunumu ile misafirlere ikram edildi. Ara Güler anıldı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger Ara Güler sergi salonuna çelenk ve çiçek bıraktı. Köşger, “Ara Güler'in Aydın’a, Karacasu’ya ve Afrodisias’a katkıları tartışılmaz. Kendisini saygıyla anıyoruz. O olmasaydı belki Afrodisias henüz keşfedilmemiş olacaktı” dedi.
Christian Berger ise “Avrupa Birliği Büyükelçileri olarak Ara Güler Anmasına katılmak istedik. Çünkü kendisi kamerası ile Türkiye’yi Avrupa’ya tanıtmış bir kişidir. Kendisine hiçbir zaman fotoğraf sanatçısı denilmesini istememiş, foto muhabiri olarak anılmak istemiş. Objektifiyle Türkiye’yi, Afrodisias’ı ve İstanbul’u dünyaya taşımış bir isim. Kendisini saygıyla anıyorum” dedi.
"Afrodisyas çok muhteşem" Program sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “3 günlük program çerçevesinde Aydın’ın kültürünü Aydın’ın tarihi dokuları yerinde bizzat gösterme şansı yakaladık. Sayın Berger’e ve değerli eşine çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız devam edecek kendileriyle işbirliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Chirstian Berger, ise “Afrodisias bu ziyaretimizin en güzel anı oldu. Gerçekten bizim için unutulmaz oldu. Ara Güler’i anmak da çok önemliydi. Turistlerin sadece sahilde vakit geçirmelerinin yanında bu tarz yerlere çekmek de çok önemli. Türkiye’nin gastronomisi de çok değerli. Az önce bunun bir örneğini tatma fırsatı yakaladık. Bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. Hepimiz tekrar geleceğiz ve hepimizin kendi ülkelerimizde buranın ziyaret edilmeye değer olduğu mesajını vereceğiz” ifadelerini kullandı. Müzik ziyafeti yaşandı Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlileri tarafından Klasik Batı Müziği ve Türk Müziği konseri verildi.
Büyükelçiler özellikle türkülere tempo tutarak beğenilerini ortaya koydular. Program Anatolia Restaurant’ta düzenlenen yemek programı ve karşılıklı olarak hediyelerin takdim edilmesi ile sona erdi.
22 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı