Avantajlı tatil için erken rezervasyon çağrısı - MERSİN

- Kızkalesi sahilinde denize giren vatandaşlardan görüntü - Kızkalesi ve tatilcilerden görüntü - Sahilde top oynayan tatilcilerden görüntü - Kumsaldaki tatilcilerden görüntü - Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ile yapılan röportajAvantajlı tatil için erken rezervasyon çağrısıMERSİN (AA) - Mersin 'in Erdemli ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi'ndeki turizmciler, tatilcilere avantajlı imkanlar için rezervasyonlarını erken yaptırmaları çağrısında bulundu.Kızkalasi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tam anlamıyla yeni sezonun okulların kapanması, bayram ve seçimlerin ardından başlayacağını söyledi.

Turizmci ve esnafların sezona hazır olduğunu dile getiren Çalışkan, erken rezervasyon yaptıranların ekonomik olarak kazançlı çıkacağını belirtti.
Çalışkan, tatilcilerin bayramda daha ekonomik bir tatil yapmalarından yana olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:"Kızkalesi'ne tatile gelecek olan tatilciler, sadece denize girip kumsalda güneşlenmeyi düşünmemeli. Cennet - Cehennem, Astım ve Dilek Mağaralarını da gezmelerini tavsiye ediyoruz. Uzunca Burç'u, Ayaş bölgesindeki antik tiyatroyu, Kanlıdivane ören yerlerini, hem deniz içindeki hem de kara kaleyi mutlaka görmelerini tavsiye ediyoruz. Bu konuda tatilcilerimize rehberlik etmeye hazırız."
Muhabir Erken Rezervasyon Gesi Salda Kullar 

6 Haziran 2018 Çarşamba günü yayınlandı