Ava çıkan gençten 8 gündür haber alınamıyor

Karadan arama çalışmaları
Hafta Sonu Jandarma Ördek Avı Köpek Pazar Günü 

-Sudan arama çalışmaları
-Çalışmalardan detay
-Amca Özcan Topgaç ile röp.
-elediye Başkanı Şefik Ensari ile röp.
-Diğer detaylar

( VAN )- Uzman ekipler 8 gündür arama çalışmalarına devam ediyor- Belediye Başkanı Ensari olay yerinde giderek çalışmaları yerinde inceledi VAN

- Van'ın Çaldıran ilçesinde 8 gün önce ava giden ve geri dönmeyen 21 yaşındaki gencin arama çalışmaları devam ediyor. Çaldıran'a bağlı Kalkandelen Mahallesi'nde yaşayan Ömer Topgaç (21) geçtiğimiz hafta sonu pazar günü sabah saatlerinde ava gitmek için Kaz Gölü'ne gitti. Akşam eve dönmeyen Topgaç'ın ailesi ve yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Haber verilmesi üzerine Van İl Jandarma Arama Kurtarma ve Su Altı Timi, Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ve 3 eğitilmiş detektör köpekleri ile arama tarama çalışmaları 8 gündür devam ediyor. Dalgıçlar su altında santim santim arama tarama yaparak ceset arıyor, ancak su sıcaklığının eksi 2 ile 3 derece olması aramaları zorlaştırıyor. Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, "Bir haftadır kaybolan gencimizin arama çalışmalarını jandarma ve AFAD ekibi tarafından devam ediyor. Derenin her bir tarafını karış karış Çaldıran halkıyla birlikte arıyorlar. Gencimiz ava giderken artık nasıl olmuşsa suya düşmüştür. İnşallah arama çalışmalarında bir netice alacağız. Biz de hem çalışmaları yerinde inceleyip görevlilerden bilgi almak, hem de ailenin acısına destek olmak için buraya geldik" dedi.
Kayıp Ömer Topgaç'ın amcası Özcan Topgac ise, "Ömer kaybolduğu gün evden av tüfeğini alarak ördek avına çıktı. Bizim tahminimize göre dereye düşmüştür. Şu anda arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Jandarma bütün ekipleri ile birlikte AFAD bütün ekipleri ile birlikte çalışmalarına devam ediyor" dedi.
(EKİP-ŞAK-
14 Nisan 2019 Pazar günü yayınlandı