- Automechanika’da Türk Firmaları Kalite Şovu Yaptı - Türk Firmalarına Başkonsolostan Moral Desteği

Fuardan detay görüntüler
Milyar Dolar Uluslararası Ticari Araç Otomotiv Sektörü Dış Ticaret 

-Türk Standlarını ziyaret eden Başkonosols Burak Karartı ve ekibinin görüntüleri
-Türkiye’nin ulusal standından basta keiselerek fuarın katılımcılara ve Türkiye’nin dış ticaretine hayırlı olması temenni edildi.

( FRANKFURT ) - Automechanika’da Türk firmaları kalite şovu yaptı- Türk firmalarına Başkonsolostan moral desteği FRANKFURT

- Bu yıl 25.'si düzenlenen uluslararası Frankfurt Automechanika fuarına katılan Türk şirketleri kaliteli ürünleriyle fuarda boy gösterdi. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Ataşesi Tansu Günendi, Hessen Eyaleti MÜSİAD Başkanı Musa Aydın, Hanau Sanayi ve Ticaret Odası Başkan yardımcısı Salih Taşdirek ve Ekonomi Ataşesi Zeynep Akkaş Çağlar, Automechanika fuarına katılan Türk firmalarını ziyaret ederek moral verdi. Türkiye'nin ulusal standında pasta kesilerek, fuarın katılımcılara ve Türk ekonomisine katkıda bulunması temenni edildi. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Başkonsolos Burak Karartı'ya, "Türk otomotiv yan sanayi Almanya’da 'kalite' şovu yaptı" diyerek fuara katılan firmaların memnuniyetini ifade etti.
OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ise “Fuar bu yıl sonunda 31 milyar dolar ihracat hedefleyen Türk otomotiv sektörümüzün Almanya’ya olduğu kadar AB ve diğer ülkelere olan ihracatına ivme katacak. Türkiye, fuarın düzenlendiği yan sanayi alanında da modern ekipmanları, kalifiye iş gücü, sermaye yoğun üretimi ve satış sonrası servisi ile tüm dünya ülkeleri için en güvenilir partnerlerden biridir. Türkiye, 1,7 milyon adetlik üretimi ile dünyada 14., Avrupa’da 5.büyük üretici durumunda. AB-28 ülkeleri arasında ise Türkiye ticari araç üretiminde 2.sırada. Ağırlıklı olarak Avrupa Birliği Ülkeleri olmak üzere yaklaşık 200 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz motorlu araçların yüzde 80’i ihraç ediliyor" açıklamasında bulundu. İki yılda bir düzenlenen dünyanın otomotiv sektörü için ekipman, yedek parça, aksesuar, yönetim ve servis hizmetleri alanında önde gelen uluslararası ticaret fuarı Automechanika, bu yıl 170 ülkeden 135 binin üzerinde sektör temsilcisini bir araya getirdi. Fuarda 4 bin 843 firma yeni ürünleriyle yer alırken, Türkiye fuara 282 firma ile katılarak otomobil sektöründe ben de varım dedi.
Fuar 15 Eylül'e kadar açık kalacak.
13 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı