Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 87. yılı

- Törenden görüntü - Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşması - Atatürk evinin gezilmesi - Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 87. yılı dolayısıyla tören düzenlendi - Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır: - "Düşman devletlerin ülkemize yönelik saldırılarına karşı ikinci bir istiklal mücadelesi başlatan devletimiz, 15 Temmuz 2016'dan itibaren başlattığı terör örgütlerini temizleme mücadelesini bugün yurt içinde ve yurt dışında başarılı bir şekilde devam ettirmektedir"MALATYA (AA) - Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal törenle kutlandı.Kışla Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.Törende anıt şeref defterini imzalayan Büyükşehir Belediye Başkan Çakır, Atatürk'ü Malatya 'ya gelişinin yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirtti.
Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'i korumak ve hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için canla başla çalıştıklarını, bir asır önce verilen istiklal mücadelesinin bir benzerinin bugün de verildiğini belirten Çakır, şöyle devam etti:"Her alanda hızla gelişen ve büyüyen Türkiye Cumhuriyeti'nin önünü kesmek ve diz çöktürmek isteyen emperyalist güçler birçok koldan ülkemize saldırmaktadır. Başta kendi kurdukları terör örgütleri olmak üzere siyasi, ekonomik ve silahlı terörizmin iç ve dış mihraklarına karşı harekete geçen devletimiz, büyük bir başarıyla şer odaklarına karşı mücadele vermektedir. Yıllardır PKK terör örgütüyle ülkemizin ayağını bağlamaya çalışan bu mihraklar, 15 Temmuz 2016'da FETÖ terör örgütüyle ifşa olmuşlar, PYD - YPG terör örgütlerine düzenli ordu kurdurma girişimiyle de ülkemizi kuşatma altına almaya çalışmışlardır. Düşman devletlerin ülkemize yönelik saldırılarına karşı ikinci bir istiklal mücadelesi başlatan devletimiz, 15 Temmuz 2016'dan itibaren başlattığı terör örgütlerini temizleme mücadelesini bugün yurt içinde ve yurt dışında başarılı bir şekilde devam ettirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde büyük oranda temizlenen terör örgütleri, yurt dışında da düzenlenen harekatlarla bertaraf edilmektedir."Konuşmanın ardından Atatürk Evi'nde düzenlenen programda Vali Kaban, Çakır, Kocaoğlu ve beraberindekiler Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya 'yı ziyaretinde kaldığı odayı gezdi.Battalgazi Halk Eğitim Merkezi'ndeki programda da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılmasının ardından tören sona erdi.
Saygı Duruşu Yurt Dışı Medeniyetler Harekete Geç Terör Örgütü 

13 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı