Atatürk’ün askeri ataşelik yaptığı binada Zafer kutlaması - SOFYA

- Törenden detaylarAtatürk’ün askeri ataşelik yaptığı binada Zafer kutlaması - Mustafa Kemal Atatürk'ün 1914'te askeri ataşe olarak görev yaptığı ve şu anda Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği konutu olarak kullanılan binada 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi - Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy: - “Ulu önder Atatürk’ün sayesinde 1925 yılında iki ülke arasında dostluk anlaşması imzalandı. Bulgaristan’ın 2000 yılında NATO’ya katılımıyla ülkelerimiz artık sadece dost değil, müttefik de oldu”SOFYA (AA) - Bulgaristan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri ataşe olarak görev yaptığı ve şu anda Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği rezidansı olarak kullanılan binada resepsiyon verildi.
Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy ve Askeri Ataşe Albay Erdoğan Dur’un ev sahipliğini yaptığı resepsiyona, Bulgaristan'daki kuvvet komutanlarının yanı sıra farklı ülkelerin askeri ataşeleri ile Türk soydaşlar katıldı.
Resepsiyon, Türkiye’nin bağımsızlığı için şehit düşenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.
İki ülke milli marşlarının okunmasıyla devam eden resepsiyonda konuşan Büyükelçi Ulusoy, iki ülke arasındaki komşuluk ve dostluk ilişkilerine değindi.Büyükelçi Ulusoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajını da okudu.Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ulu önder Atatürk’ün sayesinde 1925 yılında iki ülke arasında dostluk anlaşması imzalandı. Bulgaristan’ın 2000 yılında NATO’ya katılımıyla ülkelerimiz artık sadece dost değil, müttefik de oldu.” dedi.
Atatürk’ün Sofya ’da askeri ateşe olarak görev yaptığını anımsatan Ulusoy, “Onun görev yapmış olduğu binada bu resepsiyonu düzenliyor olmaktan da ayrıca bir onur duymaktayız.” diye konuştu.
Davetliler daha sonra müzeye dönüştürülen Atatürk’ün çalışma kançılaryasını da ziyaret etti.
Şehit Saygı Duruşu Muhabir Kuvvet Komutanları 

30 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlandı