Ata Silah Satış Pazarlama Müdürü Kerem Ersoy: ''Dünya'da da bu şekilde çift yönden dolum yapılabilen bomba atar üreten iki firma var, biri biziz biri de Belçika firması''

Ata Silah Satış Pazarlama Müdürü Kerem Ersoy röportaj
Zırhlı Araç Zırhlı Araçlar Keskin Nişancı Toplumsal Olaylar Özel Sektör 

-Ema Sistem Yangın Güvenlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altan röportaj
-genel ve detay

( ANKARA )- 4. Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri başladı ANKARA

- Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi'nde '4. Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' düzenlendi.
Ata Silah Satış Pazarlama Müdürü Kerem Ersoy, ''Dünyada'da bu şekilde çift yönden dolum yapılabilen bomba atar üreten iki firma var, biri biziz biri de Belçika firması'' dedi.
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi'nde '4. Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' düzenlendi.
Savunma Sanayi Başkanlığı destekleriyle Ostim Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Derneği organizatörlüğünde düzenlenen etkinlikte ulusal ve uluslararası birçok şirketin bir araya gelmesi ve yeni iş birliklerinin gerçekleşmesi bekleniyor. Birçok farklı firmaların kendi tasarımlarını sergiledikleri stantlarda çok sayıda yerli ve milli ürün yer alıyor. ''Dünyada'da bu şekilde çift yönden dolum yapılabilen bomba atar üreten iki firma var, biri biziz biri de Belçika firması'' Yerli ve milli bomba atar ve keskin nişancı tüfeklerinin tanıtımın yapıldığı stant ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Bomba atarın üretimi için Savunma Sanayi Başkanlığıyla sözleşme imzalandığını ve 6 içinde teslim edeceklerini belirten Ata Silah Satış Pazarlama Müdürü Kerem Ersoy, ''Burada öne çıkan iki ürünümüz var, bomba atar ve keski nişancı tüfeği. Bomba atarın Ağustos ayında sözleşmesini imzaladık Savunma Sanayi Başkanlığıyla. 8 bin adet üretimine başladık. 6 ay içinde teslim edeceğiz. Tamamen yerli ve milli bir ürün. Farklı özellikleri var. Çift yönden dolum yapılabiliyor. Sol elini kullanan ve sağ elini kullanan askerle için bir avantaj sağlıyor. Dünyada'da bu şekilde çift yönden dolum yapılabilen bomba atar üreten iki firma var, Biri biziz biri de Belçika firması. 1.3 kg ağırlığı var. Piyade tüfeğine de entegre edilebiliyor. Askerimiz için Mehmetçik için sahada kullanışlı olacağını düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı. ''Bugün itibariyle birçok alan açıldı ve yepyeni ürünler dünya sahnesinde rekabet edebilecek ürünler çıkarmaya başladık'' Bu tür organizasyonların ürünlerinin tanıtımında çok faydalı olduğunu kaydeden Ersoy, ''Çok faydalı oluyor bu organizasyonlar. 60 yıllık bir firmayız ama savunma tarafına yeni geçtik. Üretim lisansını aldıktan sonra keskin nişancı tüfeğini, bomba atarı ve şimdi piyade tüfeğinin de Ar-Ge'si devam diyor. Sene başında çıkacak. Bu gibi fuarlar olduğunda bunları sergileme şansımız oluyor. Önümüzdeki ay Endonezya, Pakistan'daki fuarlarda da katılımcıyız. Bu işin bir de ihracat kısmı var. Hem Türk ordusu hem de farklı ülkelere ihracat şansımız doğuyor. Bu gibi ürünlerde izinler verildiği takdirde daha farklı daha yeni ürünler çıkarabiliyoruz. Uzun süre özel sektörde bu alan açılmamıştı. Sadece devletin tekelindeydi. Bugün itibariyle birçok alan açıldı ve yepyeni ürünler dünya sahnesinde rekabet edebilecek ürünler çıkarmaya başladık'' şeklinde konuştu.
''Yüzde 100 yerli olarak geliştiriyoruz bu sistemi'' Ema Sistem Yangın Güvenlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altan ise zırhlı araçların yangın söndürme sistemlerini yaptıklarını belirterek, ''Araç üstü, lastikler, motor bunların toplumsal olaylarda, molotoflanmalar gibi olaylarda yangının söndürülmesini sağlayan özel sistemimiz var. Yüzde 100 yerli olarak geliştiriyoruz bu sistemi. Bu ürünler daha önce yurt dışından geliyordu ve burada montajı yapılıyordu. Bunu yerlileştirdik. Yerli olarak bu sistemleri yapıyoruz ve katma değer sağlıyor. Ülkemizin genel politikası olarak yerli ve milli sloganına katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz. Paramızın yurt dışına çıkmasını engelliyoruz. Bu sistemler içerideki personellerin ve milli sermayemizin yok olmasını sağlıyor. Bunları engellemiş oluyoruz. aracın üzerinde oluşacak molotof yangınlarını söndürmüş oluyoruz. Motorda oluşabilecek ya molotoftan ya da kendiliğinden oluşabilecek yangınları söndürüyor. Aynı zamanda lastik kısmında ve araç altındaki yangınları da söndürebiliyoruz. Firmamız olarak daha öncesinde bir sistemimiz yoktu. Bu ilk sistemimiz. Bunu daha sonra sivil zırhlılara yönelik olarak yaptık. Dört bölgeli ve iki bölgeli sistemlerimiz var. Araca uygun olarak çeşitli tasarımlar yapabiliyoruz'' açıklamalarında bulundu.
23 Ekim 2018 Salı günü yayınlandı