Astana'nın kuruluşunun 20. yılı kutlandı - İSTANBUL

- Programdan detaylar - Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Fazlı Toplu'nun konuşmasıAstana'nın kuruluşunun 20. yılı kutlandı - Kazakistan'ın başkenti Astana'nın kuruluşunun 20. yılı ve Türkiye ile Kazakistan arasında kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla etkinlik düzenlendi - Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Fazlı Toplu: - "Bu vakıf, Türkiye'de yaşayan Kazak çocuklar ve gençler kültür, örf ve adetlerini unutmasınlar diye aksakallarımız (dedelerimiz) tarafından kuruldu. Bugün aksakallarımızın hepsi vefat etti ama sonradan gelen kuşak olarak onların bıraktığı yerden bu görevi devam ettiriyoruz. Biz de dedelerimizden aldığımız mirası çocuklarımıza bırakacağız"İSTANBUL (AA) - Kazakistan'ın başkenti Astana'nın kuruluşunun 20. yılı, İstanbul 'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.Astana'nın kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla Türkiye ile Kazakistan arasında kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Kazak Türkleri Vakfı, Darkhan Sanat Stüdyosu iş birliği ile Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenledi.
Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Fazlı Toplu, AA muhabirinin soruları üzerine, etkinliği düzenlemeye karar verdiklerinde Kazakistan'dan 8 ila 14 yaş arası 20 kişilik bir ekibin İstanbul 'da Kazak kültürünü şarkıları ve gösterileriyle sunmak istediğini anlattı. Toplu, İstanbul 'a gelen ekibin etkinlikte sahne alacağını söyledi.

Toplu, Kazak Türkleri Vakfı'nın 1986 yılında kurulduğunu hatırlatarak, şu bilgileri verdi:"Kazaklar ilk olarak 1953'te gelmeye başladılar. O göç sırasında sadece 200 kişi Türkiye'ye ulaşabildi. Şu anda ise Türkiye'deki Kazak nüfusu yaklaşık 20 bin civarında. Kazak Türkleri Vakfı, Türkiye'de yaşayan Kazak çocuklar ve gençler kültür, örf ve adetlerini unutmasınlar diye aksakallarımız (dedelerimiz) tarafından kuruldu. Bugün aksakallarımızın hepsi vefat etti ama sonradan gelen kuşak olarak onların bıraktığı yerden bu görevi devam ettiriyoruz. Dedelerimizden aldığımız mirası çocuklarımıza bırakacağız.''Etkinlik kapsamında Kazakistan'dan gelen Darkhan Sanat Stüdyosu'nun 20 kişilik genç sanatçıları çeşitli gösteriler sergiledi, Kazak şarkıları söyledi.

Etkinlik sırasında Türk kızı Nazlı Tarlacı'nın düzenlediği Kazak dans gösterisi büyük ilgi topladı.
Muhabir Dans Gösterisi Başkent Aksakal Irak 

11 Temmuz 2018 Çarşamba günü yayınlandı