Aslan ailesinden Özgecan'ın mezarına ziyaret - MERSİN

- Ailenin mezarlığa gelmesi - Ailenin Özgecan Aslan'ın mezarına çiçek bırakıp, dua etmesi - Baba Mehmet Aslan'ın gazetecilere açıklama yapmasıAslan ailesinden Özgecan'ın mezarına ziyaret - Mersin 'in Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, mezarı başında anıldı - Baba Mehmet Aslan: - "Canımız her geçen gün daha da acıyor. Artık söyleyecek bir söz kalmadı. Sözün bir anlamı yok"MERSİN (AA) - Mersin 'in Tarsus ilçesinde, 4 yıl önce okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesi, kızlarının mezarını ziyaret edip dua okudu.Kadına yönelik şiddetle mücadelenin simgesi olan Özgecan Aslan'ın Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki kabri, ölümünün 4. yılı dolayısıyla toplumun çeşitli kesimlerince ziyaret ediliyor.Baba Mehmet ile anne Songül Aslan da kızlarının mezarına gelerek dua etti. Mezara çiçek bırakan aile, Kur'an - ı Kerim okudu.Mehmet Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının ölümünün üzerinden bin 460 günün geçtiğini söyledi.

Her gün kalplerinin biraz daha sızladığını anlatan Aslan, "Bu 4 yıl içerisinde 'Bu son olsun, milat olsun' dediler ama binlerce kadın katledildi." dedi.
Kadın cinayetlerinin devam ettiğini belirten Aslan, "Bunun önüne geçmek için bunu çok ciddi bir problem olarak kabul edip, ona göre çok geniş bir şura kurup, sorunun çok boyutlu ele alınması gerekiyor. Canımız her geçen gün daha da acıyor. Artık söyleyecek bir söz kalmadı. Sözün bir anlamı yok." ifadelerini kullandı. - Adana'da da anıldıBu arada, Adana'da da Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Özgecan Aslan'ı anma etkinliği düzenlendi.
Derneğin Çukurova Şube Başkanı Ayşe Soylu, Atatürk Parkı'nda toplanan grup adına yaptığı açıklamada, her 11 Şubat'ta yüreklerinin, şiddete uğrayarak ölen kadınlar için bir kez daha yandığını söyledi.

Soylu, kadına karşı şiddetin önlenmesi için toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya davet etti. - Olayın geçmişiAslan ailesinin 11 Şubat 2015'te, 19 yaşındaki kızları Özgecan'dan haber alamaması üzerine polise başvurmasının ardından başlatılan aramalar sonucunda, iki gün sonra genç kızın cansız bedeni bulunmuştu.Gözyaşlarının hiç durmadığı cenaze töreninde Özgecan'ın tabutu kadınların omuzlarında yükselirken, tüm Türkiye Mersin 'deki acıya ortak olmuştu.Yürütülen soruşturma kapsamında genç kızın, arkadaşıyla vakit geçirdiği alışveriş merkezinden çıktıktan sonra evine dönmek için bindiği minibüste öldürüldüğü belirlenmişti. Zanlılar, aracın sürücüsü Ahmet Suphi ve babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe kısa zamanda yakalanarak tutuklanmıştı.Kadına yönelik şiddete tepkinin adeta "çığ gibi" büyüdüğü olayın ardından Tarsus'ta görülen dava süreci de kamuoyu tarafından yakından takip edilmişti.Tutuklu sanıklar Ahmet Suphi ile Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan Ahmet Suphi ile babası Necmettin Altındöken, tutuklulardan Gültekin Alan'ın 11 Nisan 2016'da silahlı saldırısına uğramıştı. Suphi Altındöken saldırıda hayatını kaybetmiş, babası ise ağır yaralanmıştı.
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Silahlı Saldırı Üniversite Öğrencisi Kadına Karşı Şiddet Alışveriş Merkezi 

11 Şubat 2019 Pazartesi günü yayınlandı