Asırlık Iraz nine: 'Ermeniler çocukları kaynar kazanlara attı'

102 yaşında Iraz nine ve komşuları detay
Uzun Ömür Sağlıklı Yaşam Katliam Şahit Kaynar 

-Iraz nineden detay
-Iraz nine ve oğlu ailesi ile detay
-Iraz nine ile röportaj
-Oğlu Yusuf Bayram ile röportaj
-Iraz ninenin Ermeni zulümlerini aktarması
-Iraz ninenin namaz kılması
-
-Görüntü Montaj Tunel’e 02.07.2021_adana_102_yaşında_ıraz_nıne _ozel adıyla aktarıldı

( ADANA -ÖZEL) Asırlık Iraz nine: "Ermeniler çocukları kaynar kazanlara attı"- Bir asırdan uzun ömründe ilçesinin kurtuluş destanını yaşayan canlı tanık olarak kalan Iraz nine o günleri unutamıyor- Adana’da 102 yaşındaki Iraz Bayram, sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını bol yoğurt ve sebze yemesine bağlıyor ADANA

- Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 102 yaşındaki Iraz Bayram, çocukluğunda Saimbeyli'de Ermenilerin zulüm yaptığını anlatarak, “Kaynar kazan kurdular ve çocuklar o kaynar kazanlara atıldı" dedi.
Saimbeyli'e bağlı Gökmenler Mahallesi'nde oğlu ve gelini ile birlikte yaşayan Iraz nine, vakit namazlarını hiç geçirmeden kılıyor. İşitme sorunu bulunan Iraz ninenin sağlıklı yaşam sırrını aktaran oğlu Yusuf Bayram, annesinin hareket ettiğini, yoğurt ve bol sebze yediğini söyledi.

Bayram, "Şu anda annemize biz bakıyoruz. Şükür sağlığı yerinde. Annemin birinci özelliği annem su ile yemek yer. Süt, yoğurt yer, sebzeyi bol yer. Şuan pek iş yapamıyor ama bahçelerde gezer. Sebzelere bakar. Ben 77 yaşındayım hala ne derse yaparım. Daha hiç birbirimizi gücendirmedi” dedi.
Bir asırdan uzun ömründe ilçesinin kurutuluş destanını yaşayan tek canlı tanık olarak kalan Iraz nine, 9 çocuğundan sadece 3’ünün hayatta olduğunu söyledi.

Geçmişte Ermenilerin Saimbeyli’de yaptığı katliamları dün gibi hatırlayan Iraz nine oğlu ve gelinine geçmişin izlerini hatırlatırken yaşadığı toprakların bir top mermisi ile kurtuluşuna şahit olduğu anları anlattı. O gün yaşananları hafızasından silemeyen Iraz nine, “Ermeniler Saimbeyli merkezine kaynar kazanlar kurmuş ve çocuklar o kaynar kazanlara atıldı. Gavur geliyor diyerek derede yattık sabah babamın elinden tuttum ve eve geldik. Ve bir top mermisi ile kağnı ile gelen bir mermi ile kurtulduk. Allah'a çok şükür kurtulduk. Bebekleri pişirdiler. Müslümanlara yedirmeye çalıştılar” diyerek yaşananları anlattı.
Uzun Ömür Hakkında
Alanında uzman konuklarla sağlık ve hayata dair her şey bu programda konuşulacak... Kilo problemlerinden kalp hastalıklarına, hayatın zorluklarıyla başa çıkabilme yollarına ve birçok hastalığın teşhis ve tedavi yöntemlerini ekranlara getiriyor olacak…...
devamı
2 Temmuz 2021 Cuma günü yayınlandı