Aşiret Düğününde Dolarlar Havada Uçuştu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin tanınmış ailelerinden Gökçen ve Karaboğa ailesinin düzenlediği düğünde dolar ve Türk liraları havada uçuştu.Kızıltepe Yüceli Belde Belediye Başkanı Ali Gökçen'in oğlu Metin Gökçe ile Güneydoğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) İstişare Komisyonu Başkanı ve iş adamı Bedrettin Karaboğa ' nın yeğeni avukat Selma Karaboğa düzenlenen düğün töreni ile dünya evine girdi. Aşiret düğününde gelin olan Selma Karaboğa'nın 2003 yılında Diyarbakır'da meydana gelen uçak kazasında babası Aziz Karaboğa'yı kaybettiği belirtildi. İlçenin ileri gelen iki büyük aşiretinin düğün törenine İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık, çok sayıda bürokrat, bölgenin tanınmış aşiret ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Yüceli Belediye Başkanı Aşiret Ali Gökçen Güneydoğu Anadolu 


DÜĞÜNDE BİN 800 KİLOGRAM ET İLE YAPILAN YEMEK KATILIMCILARA İKRAM EDİLDİ

Aşiret düğününde 10 büyük kazanda pişirilen bin 800 kilogram et ile bölgeye has olarak bilinen yöresel yemek 'Hamis' yapılarak yaklaşık 3 bin kişiye ikram edildi. Yemeğin ardından davetlilere yörede Mırra olarak bilinen acı kahve ikram edildi. Çifte davul ve zurna eşliğinde salona giren gelin ile damadın girişinde silah sıkılmaması için davetlilere ikazlar yapıldı. Salona giren gelin ve damadın ilk danslarının ardından davetliler gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. Kızıltepe ' ye bağlı Yüceli Belde Belediye Başkanı Ali Gökçen, düğün töreninde yaptığı konuşmada en küçük oğlunun bu mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür etti. Başkan Gökçen, ' Bölgenin tanınmış ailelerinden olan Karaboğa ailesiyle akraba olmaktan dolayı da mutluyuz. Düğünümüze iştirak eden ve edemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ederiz ' dedi.

GÜNSİAD İstişare Komisyonu Başkanı Bedrettin Karaboğa ise yeğeninin düğününe katılarak mutluluklarını paylaşan davetlilere teşekkür etti. Davetliler davul ve zurna eşliğinde halayların çekildiği düğün merasiminde sahneye çıkan gelin ve damada dolar ve Türk lirası takmak için adeta yarıştı.

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı