Artvin'e 2,5 milyon liralık hayvan bakımevi

- - Bakımevi inşaatının çalışmaları - Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin AA muhabirine yaptığı açıklama - Artvin Belediyesinin, Milli Parklar Genel Müdürlüğünün desteği ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit'in sponsorluğunda yaptırdığı bakımevinde, günlük ortalama 50 sokak hayvanına hizmet verilecek - Belediye Başkanı Kocatepe: - "Sadece kedi, köpek bakımı değil, çakal, tilki, ayı, kurt, yaban keçisi gibi hayvanların tedavisi de yapılacak"ARTVİN (AA) - Artvin 'de sokak ve yaban hayvanlarının bakım ve tedavisi için 2,5 milyon liralık projeyle hayvan bakımevi inşa ediliyor. Artvin Belediyesi tarafından Milli Parklar Genel Müdürlüğünün desteği ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit'in sponsorluğunda yaptırılan hayvan bakımevinde, günlük ortalama 50 sokak hayvanına hizmet verilecek.Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çayağzı Mahallesi'ndeki eski çöp döküm alanında yapılan hayvan bakımevinin, yaklaşık 2,5 milyon liralık proje olduğunu söyledi.

Projenin 500 bin liralık finansmanını Milli Parklar Genel Müdürlüğünden temin ettiklerini, kalan kısmı için de TEMA Vakfı Onursal Başkanı Artvin li iş adamı Ali Nihat Gökyiğit'in sponsor olduğunu belirten Kocatepe, bu sayede projeyi hayata geçirdiklerini ve hayvan bakımevini en geç mart ayında hizmete açacaklarını ifade etti.
Kocatepe, sponsor aracılığıyla böyle bir tesisi Artvin 'e kazandırmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, " Artvin , civar illerden çok sayıda sokak hayvanın getirilip bırakıldığı bir şehir. Bu hayvanlara sahip çıkıp tedavi etmek hem belediyecilik hem de insanlık görevimiz." dedi.
Bakımevinin sadece hayvan barınağı olarak hizmet vermeyeceğini ifade eden Kocatepe, "Burası sadece hayvan barınağı değil. Burada sadece kedi, köpek bakımı değil, vahşi hayvanlar dediğimiz çakal, tilki, ayı, kurt, yaban keçisi gibi hayvanların tedavisi de yapılacak. Kıt imkanlarımızla bile biz bu hizmeti belediye olarak şu an veriyoruz. Merhamet medeniyetinin çocukları olarak, bütün canlılar için merhametimizin göstergesi olarak hayvan bakımevi rehabilitasyon merkezini kurduk. Bunda emeği olan herekse teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Kocatepe, tamamlandığında tesisin günlük ortalama 50 hayvana hizmet vereceğini kaydederek, ihtiyaca binaen bu sayının 200'e kadar çıkabileceğini dile getirdi.Tesisin açık ve kapalı alan olmak üzere iki bölümden oluştuğunu belirten Kocatepe, şu bilgileri aktardı:"Kapalı alanlarımız 700 metrekareden oluşuyor. Veteriner odaları, ameliyathaneler, hayvan bakım odaları, yavrulu anne bakım ünitesi, uyuz bakım ünitesi, malzeme ve mama deposu yer alacak. Kapalı alanların yanı sıra açık alanlar yani bahçeler mevcut. Belediyemiz tarafından görevlendirilecek bakıcılar ve veterinerlerle burada her şey eksiksiz olacak. Türkiye'de benzer proje var mı bilmiyorum ama Karadeniz'de örnek bir proje olduğunu söyleyebilirim."
Rehabilitasyon Sokak Hayvanı Hayvan Barınağı Rehabilitasyon Merkezi Yaban Keçisi 

30 Ocak 2018 Salı günü yayınlandı