Ardahan'da 1 ilçe ve 3 köyde kuduz karantinası

Köyden detay görüntüler
Karantina Köpek Yabani Hayvanlar Yazılı Açıklama Hayvan 

-'Burada kuduz hastalığı var' yazılı tabelanın asılması
-Dolaşan tilkiden görüntü

( ARDAHAN ) ARDAHAN

- Ardahan'ın Hanak ilçesinde tespit edilen kuduz vakası nedeniyle ilçe merkezi ile 3 köy karantina altına alındı. Dağda aç kalan tilkilerin köylere inerek köpek ve kedilere bulaştırdığı tahmin edilen kuduz nedeniyle Hanak ilçesi ve 3 köy karantinaya alındı. İlçe ve köylerin girişine, "Burada kuduz hastalığı var" yazılı tabela asıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turgay Şişman, Hanak ilçesine bağlı Sevimli köyünde bir köpekte kuduz vakasının tespit edildiğini söyledi.

Bu nedenle söz konusu köyün yanı sıra tedbir amaçlı olarak ilçe merkezi ile ilçeye bağlı Börk ve Binbaşak köylerinin de karantinaya alındığını yazılı açıklama yaparak belirten Şişman, olaya ilişkin çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Şişman, kuduz vakası yüzünden ilçe merkezi ile söz konusu 3 köydeki 300 kedi ve köpeğin kuduza karşı aşılandığını belirterek, aşı çalışmalarının süreceğini kaydetti.
Kuduz köpeğin öldüğünü aktaran Şişman, virüsün yabani hayvanlardan, özellikle de tilkilerden köpeğe bulaştığını tahmin ettiklerini belirtti.
Öte yandan, Sevimli köyünün yakınında bir tilkinin dolaşması da kameralara yansıdı.
31 Aralık 2017 Pazar günü yayınlandı